Ugrás a tartalomra

Szubjektív - 2017.10.19.

2017-10-19
17:38
Vendég: Várdai István, csellóművész

Vendég: Várdai István, csellóművész

 

A csellóművésszel Markovics Annamária beszélget Belgrádban. Várdai István a belgrádi Collegium Hungaricum szervezésében érkezett Szerbiába, koncertjét a visegrádi országok, vagyis a V4-ek magyar elnökségének apropóján szervezték meg.

Várdai István a nézők számára a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor zsűritagjaként lehet ismert, illetve ő az a csellóművész, aki tavaly egy anonimitást kérő német mecénástól több millió dollár értékű Stradivari-csellót kapott.

 

Várdai István
csellóművész

Kapcsolódó tartalmak

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.