Ugrás a tartalomra

Szubjektív - Adamik József honvéd történetét kutatják Bácskossuthfalván

2019-06-04
17:18
2019-06-04
17:36
Vendég: Kotek Szabolcs, helytörténész, Monográfia Helytörténeti Egyesület, Bácskossuthfalva; Besnyi Károly, titkár, Monográfia Helytörténeti Egyesület, Bácskossuthfalva

Két gyermekét, Erzsébetet és Jánost, illetve ifjú feleségét, Katalint hagyta maga mögött a gyári munkásként dolgozó Adamik József, amikor berukkolt, és 1941 áprilisában megindult a 13. dandárral, hogy visszafoglalja hazájának a Délvidéket. A leszármazottai emlékezetében úgy élt, hogy ősük volt az első honvéd áldozata a bácskai hadműveletnek. Adamik József nyughelyét ma is karbantartják a falubeliek, halottak napja előtt, mindenszentek estéjén pedig gyertyafényben úszik a sír.

Bácskosasuthfalva
Monográfia Helytörténeti Egyesület
Szubjektív
Pannon RTV

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.