Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szubjektív - Farsang

2022.01.18
19:55
Forrás
Pannon RTV
A Szubjektív mai vendége Szőke Anna, néprajzkutató.

Vízkereszt után kezdődik a farsangi időszak. Ilyenkor tartják a bálakat, mulatságokat, amely egészen hamvazószerdáig tart. Hogy mikor is alakult ki a farsang?  Hogy miért is a fánk és a kocsonya kapcsolódik ehhez az időszakhoz? Szőke Anna néprajzkutatóval Rúzsa Edina beszélgetett a Szubjektívben.

Szubjektív
Szőke Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.