Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szubjektív - Jerasz Anikó és Némedi Retek Zsuzsanna

2021.04.06
17:17
2021.04.06
17:27
Forrás
Pannon RTV
Vendégünk Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke és Némedi Retek Zsuzsanna osztálytanító.

Április 1-jétől írathatják be a szülők gyermekeiket első osztályba. A vajdasági magyarok életében ez mindig fontos időszak, hiszen együtt izgulunk azért, hogy minél több magyar kis elsősünk legyen. A Magyar Nemzeti Tanács egyik fő tevékenysége a gyerekek anyanyelven való oktatásának támogatása. Hogy miért is olyan fontos ez és hogy mi mindennel segíti az MNT a magyar diákokat és családokat? Kiderül a Szubjektív című műsorunkból. Vendégünk Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke és Némedi Retek Zsuzsanna osztálytanító.

Szubjektív
Jerasz Anikó
Némedi Retek Zsuzsanna
Magyar Nemzeti Tanács
beiratkozás
első osztály
anyanyelvi oktatás

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.