Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szubjektív - A szerb mint nem anyanyelv oktatása

2021.09.16
17:21
2021.09.16
18:25
Forrás
Pannon RTV
A Szubjektívben Jerasz Anikóval, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnökével és Dognar Aleksandar tanárral beszélgetünk a szerb mint nem anyanyelv oktatásáról, valamint a Pannon Televízió új Tanuljunk szerbül! című oktatóműsoráról.

A Szerbiában élő magyar gyerekek és fiatalok számára rendkívül fontos a szerb nyelv ismerete a mindennapokban. Az elmúlt évek során nagyban megváltozott a szerb mint nem anyanyelv tantárgy oktatása. A reformoknak köszönhetően hatékony módszerekkel tudják a diákok elsajátítani az ország nyelvét.
A Pannon RTV Tanuljunk szerbül! oktatóműsorának is az a célja, hogy segítsen a szerb nyelv elsajátításában. Az általános iskolák első osztályos anyagával indítunk és egy év alatt eljutunk a középiskolás tananyagokig. Tartsanak velünk hétköznaponként 9-től, vagy 16 óra 30 perctől!

Szubjektív
Jerasz Anikó
MNT
Dognar Aleksandar
Tanuljunk szerbül!

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.