Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - 20 éves a Vajdaság Erdői Közvállalat

2023.01.07
19:32
2023.01.07
20:02
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Fehér-tavi darvadozás
- Öko-Camp Topolyán
- 20 éves a Vajdaság Erdői Közvállalat

Fehér-tavi darvadozás

Évek óta a Kiskunsági Nemzeti Park egyik leglátványosabb rendezvénye Szeged mellett a Fehér-tónál a darvadozás. Az idén szerényebb külsőségekkel került megrendezésre, de a darvak menetrend szerint érkeztek este a tóra. A kitartó érdeklődők több ezer daru berepülését követhették nyomon éjszakázóhelyükre.

Öko-Camp Topolyán

58 gyerek vett részt a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület Öko-Camp elnevezésű táborában. Az eseményre a természetismeret iránt érdeklődő általános és a középiskolásokat várták.

20 éves a Vajdaság Erdői Közvállalat

Környezettudatos, gazdasági és társadalmi szempontból is fontos feladatokat ellátó cégként ismerik a Vajdasági Erdői Közvállalatot. A közvállalat fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte. Az évforduló alkalmából díszülést tartottak Újvidéken, amelyen összegezték az elmúlt két évtizedben elért eredményeket.

Természetvédelem Határok Nélkül

Most

19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.