Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Fülemülék éjszakája

2022.06.25
17:25
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Fülemülék éjszakája
- Aktív családi nap az Őrjegben és a Szőlőhegyei Natúrparkban
- Ismerd meg és védd meg - madárvilág és védett területek

Fülemülék éjszakája
Csodás madárkoncertet hallhattak azok, akik részt vettek a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület Fülemülék éjszakája elnevezésű madármegfigyelő túráján. A fülemüle, Európa egyik legszebb hangú énekesmadara április közepén tér vissza Afrikából.

Aktív családi nap az Őrjegben és a Szőlőhegyei NatúrparkbanEgyre több Natúrpark alakul a Duna-Tisza közén is. Ezek egyike az Őrjegi, amely 5 település természeti és kulturális értékeit fogja össze. Első alkalommal aktív családi napot is szerveztek, amelyen bemutatták a táj élővilágát, közöttük az itt tartott bivalycsordát is. Az eseményhez a Kiskunsági Nemzeti Park is csatlakozott.

Ismerd meg és védd meg - madárvilág és védett területek
Elkezdődött az "Ismerd meg és védd meg - madárvilág és védett területek" elnevezésű projekt. A nyitókonferenciát Palicson tartották.

Természetvédelem Határok Nélkül
Kovács Tajkman Krisztina
Kalmár Dávid
Sihelnik József
Agócs-Paluska Éva
Agócs Péter
Hardi Imre
Gilly Zsolt
Vinkó Tamás
Szekeres Ottó

Most

18:25

Amatőr festők páros tárlata Palicson

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkör két tagjának Szabó Eszternek és Kovács Monellának nyílt önálló tárlata a Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában. A megnyitón szűknek bizonyult a kiállítóterem, a látogatók közül többen nem fértek be.

Népszerű