Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Helyreállítják a Duna-Tisza közén az erdőssztyepp területeket

2022.11.26
19:30
Műsorunk témái:
- Helyreállítják a Duna-Tisza közén az erdőssztyepp területeket
- Fehérfarkú lilebíbicet figyeltek meg a Ludasi-tónál
- Természetközelben kiállítás Kiskunhalason
- Fruška gora-i maraton

Helyreállítják a Duna-Tisza közén az erdőssztyepp területeket

Csak néhány terület maradt meg a Duna-Tisza közén a változatos élővilágot mutató erdősszttyepp területekből. Ezek helyreállítására nyert pályázatot a KEFAG, Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. a Kiskunsági Nemzeti Parkkal és a Magyar Madártani Egyesülettel közösen. Az 5 évvel ezelőtt indult pályázat eredményeiről projektzáró értekezleten számoltak be a résztvevők Kecskeméten.

Fehérfarkú lilebíbicet figyeltek meg a Ludasi-tónál

Fehérfarkú lilebíbicet figyeltek meg a Ludasi-tónál májusban. A fajra először bukkantak Szerbiában. Szekeres Leventének sikerült megfigyelnie az állatot. A madár megjelenése összefügg a Palics-Ludas Közvállalat sikeres élőhelykezelésével.

Természetközelben kiállítás Kiskunhalason

A gombák különös világát, valamint elsősorban a természetben élő madarak sokaságát mutatja be az a kiállítás, amelynek Kiskunhalason a Csipkeház adott bemutatási lehetőséget. A különleges gombák és fotóik mellett, amelyeket Kovács Enikő gyűjtött és fényképezett, Pintér Csaba természetfotóit mutatták be a természet iránt érdeklődőknek.

Fruška gora-i maraton

Több ezer résztvevő állt starthoz a Fruška gora-i maratonon. A résztvevők 19 különböző hosszúságú és nehézségű pálya közül választhattak. Az öt versenypálya mellett a túraútvonalak rekreációs jellegűek voltak.

Természetvédelem Határok Nélkül
Duna-Tisza
erdőssztyepp
lilebíbic
Ludasi-tó
Természetközelben
Fruška gora
maraton

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.