Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Irány a kaboli-péterváradi rét!

2021.08.21
17:25
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Gyalogtúra a villák között.
- Irány a kaboli-péterváradi rét!

Gyalogtúra a villák között
Időutazáson vehettek részt az érdeklődök Horgoson. A kamarási villákat, látványosságokat tekinthették meg egy kellemes szombat délutáni túra alkalmával.


Irány a kaboli-péterváradi rét!
Újvidéktől mintegy 20 kilométerre délkeletre, a Duna bal oldalán húzódik a kaboli-péterváradi rét. Közel 6000 hektáron nyújt életteret több mint 200 madárfajnak, többféle halnak, értékes és ritka növényeknek, a mocsaras vidékek élővilágának. 1998-ban helyezték állami védelem alá, a rezervátumban első-, másod- és harmadfokú védelmet élvező részek is vannak. A terület kezelője a Vajdaság Erdei Közvállalat.

Természetvédelem Határok Nélkül
Gonczlik Ákos
Csikós Tibor
Karai László
Miroslav Njegovan
Aleksandra Vujasinović
Ivana Vasić
Gilly Zsolt

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.