Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Kis Fürkész vetélkedő

2021.09.18
17:25
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Kis Fürkész vetélkedő
- Csuhéból használati tárgyak

Kis Fürkész vetélkedő
Természetismereti és természetvédelmi vetélkedőt tartottak az újvidéki Apáczai Diákotthonban. Vajdasági általános iskolák diákjai vettek részt rajta. A Kis Fürkész elnevezésű vetélkedő a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Somosi Környezetnevelési Központ szervezésében valósult meg.

Csuhéból használati tárgyak
Kukoricacsuhéból készít tárgyakat a martonosi Zvara Edit. Már gyerekkorában megszerette és azóta is műveli ezt a tevékenységet. A csuhé felhasználása a gyékényterületek csökkenésekor lendült fel.

Természetvédelem Határok Nélkül
Enyedi Róbert
Vámos Sá
Hanák Vanessza
Nagy Botond
Steiner Arnold
Vígh Zsombor
Zelenka Angéla
Lendvai Mária
Bokodiné Kovács Katalin
Molnár Zoltán
Bertalan Zsuzsann
Balogh Zoltán
Fürdős Éva
Homonnay Lőrinc
Zvara Edit

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.