Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Kukorica a fecskék lakhatásáért

2022.10.29
19:25
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Kukorica a fecskék lakhatásáért
- Tiszavirágzás

Kukorica a fecskék lakhatásáért
Törköly Adriánnál fészkelt a legtöbb füsti fecske idén. A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület hirdetett pályázatot a fajjal kapcsolatban. A legtöbb aktív fészekkel rendelkező gazdaság nyereménye egy tonna kukorica volt.  

Tiszavirágzás
Igazán látványosra sikeredett az idei évben a kérészek násztánca Magyarkanizsánál. A kérészek három év lárvaállapotot követően a Tisza felszínére jönnek, majd pár órás létük alatt párt keresnek maguknak és végül elpusztulnak.

Természetvédelem Határok Nélkül
Gergely József
Horváth Lászlóné
Sarnyai Csaba
Milan Ružić

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.