Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Ne zavarjuk az állatokat a szaporodási időszakban sem!

2021.04.17
17:14
2021.04.17
17:25
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Ne zavarjuk az állatokat a szaporodási időszakban sem!
- A nád élteti Erzsébetlakot

Ne zavarjuk az állatokat a szaporodási időszakban sem!

A klímaváltozás következtében a madarak és más állatok is egyre korábban lépnek a szaporodási ciklusba, mivel a tél végi tavaszias időjárás kihat rájuk. Például a vörös vércséknél már március elején megindult a párzási időszak, a hattyúk és a vadludak már a fészkeken voltak, és a cinegék is már nagyban keresték az odúkat. Miközben a költési időszak javában tart, nádasok és legelők égnek, erdőket irtanak és fákat vágnak, és ez csak egy része a veszélyeztető tényezőknek.


A nád élteti Erzsébetlakot

A bánáti Erzsébetlakot immár több száz éve a nád és a nádvágás élteti. A Bega, a Tisza és halastavak ölelésében fekvő mocsaras vidéken ugyanis alig hatszáz hektár termőföld van. Azonban egyre kevesebben végzik ezt az embert próbáló munkát.

Természetvédelem Határok Nélkül
Bankovics Attila
Ladvánszki Ernő
Pásztor Emília
nád
Erzsébetlak
klímaváltozás

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.