Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Szemétgyűjtés a Kolon-tónál

2022.05.28
17:32
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Hogyan készítsünk fészket a fecskéknek?
- Sikeresek a családi napok a Természet Házában.
- Sáfránytúra.
- Szemétgyűjtés a Kolon-tónál.

Hogyan készítsünk fészket a fecskéknek?
Műfecskefészkeket készítettek Zentán. Az akcióban kicsik és nagyok is részt vettek. A madarak segítésére szükség is van, mivel Vajdaságban is egyre kevesebb a fecske.  

Sikeresek a családi napok a Természet Házában
Új kezdeményezésként családi napokat szervez Kecskeméten a Természet Házában a Kiskunsági Nemzeti Park. A főként a gyermekek figyelmét a természetre irányító programokon madárgyűrűzéseket, állatbemutatókat és számos játékos foglalkozást és vetélkedőket szervezetek.

Sáfránytúra
A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület évi rendszerességgel megszervezi a sáfrány-túrát. Az érdeklődők megtekinthetik az elsők közé tartozó tartozó kora tavaszi, ritkaságszámba menő vadvirágunkat, a tarka sáfrányt. Idén a tomislavci melletti legelőn keresték a virágokat.

Szemétgyűjtés a Kolon-tónál
Önkéntesek segítségével takarították Izsák közelében a Kolon-tó környékét és a tanösvényeket. A kezdeményezés egyik szervezője a Kiskunsági Nemzeti Park volt. Felhívásukra több civil szervezet is jelezte részvételét, így több mint százan vettek részt a tó környezetének takarításában.

 

Természetvédelem Határok Nélkül
fecskefészek
szemetgyűjtés
Arcus Környezetvédő Egyesület
Sihelnik József
sáfránytúra
családi nap
fecskék

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.