Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Szemétgyűjtés a Kolon-tónál

2022.05.28
17:32
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Hogyan készítsünk fészket a fecskéknek?
- Sikeresek a családi napok a Természet Házában.
- Sáfránytúra.
- Szemétgyűjtés a Kolon-tónál.

Hogyan készítsünk fészket a fecskéknek?
Műfecskefészkeket készítettek Zentán. Az akcióban kicsik és nagyok is részt vettek. A madarak segítésére szükség is van, mivel Vajdaságban is egyre kevesebb a fecske.  

Sikeresek a családi napok a Természet Házában
Új kezdeményezésként családi napokat szervez Kecskeméten a Természet Házában a Kiskunsági Nemzeti Park. A főként a gyermekek figyelmét a természetre irányító programokon madárgyűrűzéseket, állatbemutatókat és számos játékos foglalkozást és vetélkedőket szervezetek.

Sáfránytúra
A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület évi rendszerességgel megszervezi a sáfrány-túrát. Az érdeklődők megtekinthetik az elsők közé tartozó tartozó kora tavaszi, ritkaságszámba menő vadvirágunkat, a tarka sáfrányt. Idén a tomislavci melletti legelőn keresték a virágokat.

Szemétgyűjtés a Kolon-tónál
Önkéntesek segítségével takarították Izsák közelében a Kolon-tó környékét és a tanösvényeket. A kezdeményezés egyik szervezője a Kiskunsági Nemzeti Park volt. Felhívásukra több civil szervezet is jelezte részvételét, így több mint százan vettek részt a tó környezetének takarításában.

 

Természetvédelem Határok Nélkül
fecskefészek
szemetgyűjtés
Arcus Környezetvédő Egyesület
Sihelnik József
sáfránytúra
családi nap
fecskék

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.