Ugrás a tartalomra

Természetvédelem határok nélkül - A szennyvíziszap hasznosítása

2021.11.13
17:35
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- A szennyvíziszap hasznosítása
- Környezetvédelmi alkotók tábora Óbecsén

A szennyvíziszap hasznosítása
Újrahasznosítják a szennyvíziszapot a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. telepén. Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt.

Környezetvédelmi alkotók tábora Óbecsén
Egy év kihagyás után tartották meg Óbecsén a környezetvédelmi alkotók táborát. A Vajdaságból érkezett festők merített papírra vajdasági motívumokat vittek fel. A korábbi évek munkáiból kiállítás is nyílt a Than Emlékházban.

Természetvédelem Határok Nélkül
szennyvíziszap
hasznosítás
Góli Csilla
Gligor Gellért
tábor
környezetvédelmi alkotók tábora
Tóth Kása Piroska
Molnár Viktor
Kiss Zoltán
Oláh Valentina

Most

10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.
08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.