Ugrás a tartalomra

A Természetvédelem határok nélkül - A Tiszatarrósi Gólyák Napja

2021.09.04
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Természetvédelem határok nélkül adásának témái:
- A Tiszatarrósi Gólyák Napja
- Tiszavirágzás Magyarkanizsánál

A Tiszatarrósi Gólyák Napja

A bánáti Tiszatarrós elsősorban a gólyapopulációjáról ismert. A német Euronatur szervezettől 2015-ben megkapták az Európai Gólyafalu címet. A szempont nem csak a gólyák száma volt, hanem az is, hogy az adott település lakói hogyan viszonyulnak környezetük élővilágához. Júniusban jártunk a településen.

Tiszavirágzás Magyarkanizsánál
A kérészek tánca egyedi természeti jelenség, amely Magyarkanizsán, a Tiszán igen látványos. A rovarok a kikelést követően csak pár óráig élnek, ebben az időszakban pedig a legfontosabb feladatuk a párkeresés.

Természetvédelem Határok Nélkül
gólyák napja
tiszavirágzás

Most

17:40, Frissítve: 17:46

A Fidesz kiáll Szerbia EU-csatlakozása mellett

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a Bosznia-Hercegovinára, Szerbiára és Koszovóra vonatkozó 2021. évi országjelentéseket. A Fidesz európai parlamenti képviselői mindhárom országjelentés elfogadása ellen szavaztak.
17:28

A királyhalmi iskolába kerül Petőfi körtefája

A VM4K szervezésében megvalósuló Nyárhangoló fesztivál vendége, Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész csütörtökön 17 órakor Királyhalmán, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában elülteti az ajándékba hozott Petőfi körtefáját.
17:17, Frissítve: 17:31

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 16:48

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.
15:47, Frissítve: 17:37

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

Népszerű