Ugrás a tartalomra

A Természetvédelem határok nélkül - A Tiszatarrósi Gólyák Napja

2021.09.04
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Természetvédelem határok nélkül adásának témái:
- A Tiszatarrósi Gólyák Napja
- Tiszavirágzás Magyarkanizsánál

A Tiszatarrósi Gólyák Napja

A bánáti Tiszatarrós elsősorban a gólyapopulációjáról ismert. A német Euronatur szervezettől 2015-ben megkapták az Európai Gólyafalu címet. A szempont nem csak a gólyák száma volt, hanem az is, hogy az adott település lakói hogyan viszonyulnak környezetük élővilágához. Júniusban jártunk a településen.

Tiszavirágzás Magyarkanizsánál
A kérészek tánca egyedi természeti jelenség, amely Magyarkanizsán, a Tiszán igen látványos. A rovarok a kikelést követően csak pár óráig élnek, ebben az időszakban pedig a legfontosabb feladatuk a párkeresés.

Természetvédelem Határok Nélkül
gólyák napja
tiszavirágzás

Most

18:48, Frissítve: 18:54

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
13:55

Választásokra készül Szerbia

Február 15-én írják ki a köztársasági parlamenti és az önkormányzati választásokat Szerbiában - nyilatkozta Ivica Dačić. Önkormányzati választásokat egyébként nem mindenhol tartanak, de például Belgrádban igen - tette hozzá.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.