Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - A vizes élőhelyek világnapja és a Ludasi-tó

2021.03.20
17:35
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- A vizes élőhelyek világnapja és a Ludasi-tó.
- Őshonos gyümölcsök Szerbiában.

Február 2-án van a vizes élőhelyek világnapja. A Palics-Ludas Közvállalat a jeles nap kapcsán idén egy tanösvényi sétát szervezett. Szerbiai őshonos gyümölcsöket ismertető tárlatot mutattak be Újvidéken a Tartományi Természetvédelmi Intézetben. A kiállítást Aleksandra Savić biológus állította össze többéves kutatási munkáját követően. A tárlat által több mint 50 szerbiai gyümölcsfajta történetébe nyerhettek betekintést az érdeklődők.

Természetvédelem Határok Nélkül
vizes élőhelyek
vízimadarak
Dobó Márta
gyümölcs
gyümölcsfák

Most

10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.