Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - A vizes élőhelyek világnapja és a Ludasi-tó

2021.03.20
17:35
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- A vizes élőhelyek világnapja és a Ludasi-tó.
- Őshonos gyümölcsök Szerbiában.

Február 2-án van a vizes élőhelyek világnapja. A Palics-Ludas Közvállalat a jeles nap kapcsán idén egy tanösvényi sétát szervezett. Szerbiai őshonos gyümölcsöket ismertető tárlatot mutattak be Újvidéken a Tartományi Természetvédelmi Intézetben. A kiállítást Aleksandra Savić biológus állította össze többéves kutatási munkáját követően. A tárlat által több mint 50 szerbiai gyümölcsfajta történetébe nyerhettek betekintést az érdeklődők.

Természetvédelem Határok Nélkül
vizes élőhelyek
vízimadarak
Dobó Márta
gyümölcs
gyümölcsfák

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.