Ugrás a tartalomra

Vidékünk – 2022.06.11.

2022.06.11
18:30
2024.04.20
08:39
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági témák, emberek és történések - magazinműsor a mindannapjainkról.

A mai adásban:
- A huszadik század derekán Vajdaság volt a művésztelepek fellegvára. 1952-ben megalakult a zentai művésztelep majd egy évvel később a topolyai és ezt követően a többi. A festő csoportok, hamar a szabad gondolkodású emberek találkozási pontjává váltak és az európai új művészeti irányzatok innen terjedtek el. A bácskossuthfalvi 9+1 művésztelep 44 éve látja vendégül  a művészeket.
- Játékút készült Bácskossuthfalván. A művelődési ház és a posta közötti járdán a Csoncsikó játszóház tagjai, szülők és gyerekek egy szórakoztató és fejlesztő útszakaszt festettek. Ennek köszönhetően a kicsik a számok és a betűk világát könnyebben sajátíthatják el, sőt a mozgáskultúrájuk is fejlődik.
- Megkezdődött a levendula szüret Topolyán. A helyi Művelődési Ház dolgozói a Művésztelep melletti kihasználatlan, 2000 négyzetméteres területet ültették be és idén első alkalommal szüretelhetik az illatos növényt. A Szedd magad akciójuk célja a közösségnek megmutatni a termést és megosztani az élményt, amelyet a virágzó levendulamező nyújt.
- Barbecue fesztivált és versenyt tartottak a Topolyai-tó partján. A rendezvény egyedülállónak számít Vajdaságban, a szervezők célja, hogy ezzel az újdonsággal hagyományt teremtsenek.

Vidékünk

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.