Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

Janoš Ader dao mandat za sastav Vlade Viktoru Orbanu
2022-04-29; 19:31

Predsednik Mađarske Janoš Ader je dao mandat za sastav nove Vlade premijeru Viktoru Orbanu, koji je taj mandat prihvatio. Predsednik Fidesa, koji je pobedio na aprilskim izborima, sada može po peti put da sastavi Vladu.
Fotó Videó

Mađarska: rekordan broj glasača iz Vojvodine
2022-04-04; 20:05

Na izborima za parlament Mađarske od glasova pristiglih poštom, 20 odsto su bili glasovi dvojnih državljana iz Vojvodine – rečeno je danas u Budimpešti na konferenciji „Izbori u Srbiji – mađarske veze".
Fotó Videó

Viktor Orban: Ostvarili smo ogromnu pobedu
2022-04-04; 20:07

Ostvarili smo ogromnu pobedu - rekao je mađarski premijer Viktor Orban, predsednik Fidesa, kasno sinoć u Budimpešti na skupu vladinih stranaka povodom izbornih rezultata.
Fotó Videó

Službeno završeni izbori u Mađarskoj
2022-04-04; 08:13

Izbor za poslanike mađarskog parlamenta se odvijao u jednom krugu, a građani su mogli da glasaju za predstavnike pojedinačnih izbornih jedinica i za stranačke liste.
Fotó Videó

Mađarske žene za delatnu naciju
2022-03-26; 17:57

Za Vladu Mađarske sigurnost građana je na prvom mestu i u tom smislu računa i na pomoć žena, jer u osnovi one predstavljaju sigurnost i mir, ne samo unutar porodice, već i u čitavom društvu.
Fotó

Zajednički rad i međusobna podrška
2022-03-09; 17:57

Parlamentarni izbori u Mađarskoj 3. aprila, migracije i rusko-ukrajinska kriza – to su između ostalog, bile teme građanskog foruma, koji je u organizaciji „Fides-KDNP"-a održan u utorak, na Univerzitetu „Gal Ferenc" u Segedinu.

Najnovije

16:25, Frissítve: 16:39

Šire ostvarivanje prava nacionalnih zajednica

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije je po četvrti put organizovalo sastanak povodom akcionog plana za period 2022-2025. godine. Pomenuti dokument bavi se ostvarivanjem prava nacionalnih manjina.
15:55, Frissítve: 16:01

Velika investicija stiže u Mađarsku

Najavili su najveću investiciju Mađarske do sada. Kineska kompanija „Contemporary Amperex Technology Co. Limited" (CATL), najveći svetski proizvođač akumulatora, u Debrecinu osniva svoju drugu evropsku fabriku.
17:06, Frissítve: 17:14

Ne odlaze dok ne dođe do napretka u pregovorima

Subotički traktoristi i dalje uporno nastavljaju borbu za ispunjenje svojih zahteva, a noć su proveli u blizini Gradske kuće. Poljoprivrednici očekuju povoljan razvoj situacije i napredak u pregovorima, a do tada se neće pomerita sa svojih sadašnjih

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.