Ugrás a tartalomra

O nama

Pannon Televízió

Fondacija Panonija

Fondacija Panonija pokretač je Panon televizije, Panon radija i Subotičkog mađarskog radija. Fondacija je osnovana 2005. godine sa prvenstvenim ciljem da u Vojvodini razvija informisanje na mađarskom jeziku i da doprinese opstanku i društvenom uključivanju vojvođanskog mađarskog stanovništva. Od 30. juna 2010. godine Mađarski nacionalni savet postao je suosnivač Fondacije Panonija.

 

Panon TV

Panon televizija kao jedan od stubova Panon RTV-a emituje program od 2006. godine. U početku program je bio vidljiv samo u Subotici i okolini, ali zahvaljujući tehničkim karakteristikama IPTV-a moguće ga je gledati u čitavoj Vojvodini, a i nekoliko kablovskih operatera u Pokrajini uvrstili su ga u ponudu. Iz bilo koje tačke na svetu program može da se prati i na internetu, odnosno ponovo pogledaju emisije. Informativne i zabavne emisije iz sopstvene produkcije ispunjavaju dnevno četiri do pet časova programa, a osim toga emituju se programi iz proizvodnje partnerskih televizija, među kojima su javni servisi Mađarske i Srbije, uz prikazivanje različitih filmskih ostvarenja i zabavnog programa. Između ostalog, gledaoci mogu da vide koncerte, pozorišne predstave, igrane i dokumentarne filmove, serije, crtane filmove, bajke i video spotove. Programi Panon televizije pokrivaju sve aspekte života u svojim informativnim emisijama i programima kolažnog tipa. Televizija je u mogućnosti da u svom programu prikaže i sve više dokumentarnih filmova iz sopstvene produkcije.

U Medijskoj strategiji Mađarskog nacionalnog saveta Panon televizija je središte mreže vojvođanskih mađarskih televizija, što je počelo da se realizuje 2012. godine nakon usvajanja strategije. U proteklom periodu Panon televizija ostvarila je neprekidan napredak u programima, tehničkoj opremljenosti i u oblasti emitovanja. Sadržaj televizijskog programa priprema ekipa većinom mladih ljudi. Neprestano izveštava o najbitnijim događajima na čitavoj teritoriji Vojvodine, Srbije, kao i zemlje matice, takođe izveštava i o vestima iz Evrope i sveta. Panon RTV je medijski pokrovitelj brojnih umetničkih i drugih dešavanja, i o svemu tome izveštava televizija. U prvi plan iznosi najvažnije događaje iz sveta politike, društvenog i umetničkog života vojvođanskih Mađara, prenosi svetkovine, kao i o važna javna dešavanja (poput sednica Mađarskog nacionalnog saveta, dodele nagrade Patakijev prsten, centralne manifestacije Dana Svetog Stefana).

Dopisnička mreža Panon RTV-a obuhvata čitavu Vojvodinu, osim toga izveštači se javljaju i iz Beograda i Budimpešte.

Panon televizija i radio je i vojvođanski dopisnik mađarskog javnog servisa MTVA (Fond za podršku medijskom servisu i upravljanje imovinom). Redovno šalje materijale (reportaže, izveštaje, intervjue) za programe M1, Duna i Košut radija, i obezbeđuje živa uključenja između Budimpešte i Subotice. U mađarskim izveštajima mesečno se u proseku pojavljuje oko sto izveštaja iz Vojvodine. Osim javnog servisa više lokalnih radio i televizijskih stanica partneri su Panon RTV-a.

Jedna od važnih misija Panon RTV-a je i proširenje mađarsko-srpskog dijaloga. Deo televizijskog programa titlovan je na srpski, a srpski na mađarski jezik. Izveštači se redovno pojavljuju u javnom servisu Srbije. Panon RTV neguje i partnerski odnos sa vojvođanskim RTV-om. Panon radio i televizija ne sarađuje samo sa drugim medijima, već i sa različitim preduzećima i institucijama iz svih oblasti života. Medijska kuća za jedan od važnih ciljeva smatra i predstavljanje Evropske unije vojvođanskoj publici. U tom interesu, emituju se tematski programi.

Tehnička oprema Panon RTV-a osavremenjena je februara 2014. godine. Zahvaljujući tome medijska kuća radi u HD kvalitetu, studijska tehnika spada u najmoderniju televizijsku opremu u Vojvodini sa mogućnostima uključenja uživo između Subotice i Budimpešte. Oprema je obnovljena zahvaljujući pomoći MTVA.

 

Panon Radio – 91,5 MHz

Svež, nov, mladalački, dinamičan – to je Panon Radio. Ritam Vojvodine i njene svakodnevice na regionalnoj frekvenciji 91,5 megaherca. Počeli smo sa radom marta 2008. godine i prešli dug put da bi danas postali vodeći vojvođanski komercijalni radio na mađarskom jeziku. Emitujemo u regionu najomiljeniji jutarnji program na mađarskom jeziku „Jutarnji Panon“, kao i „Panon preso“ koji donosi informacije od opšteg značaja i bavi se opuštenim temama. U „Hangaru“ tokom sedmice u popodnevnim časovima ispunjavamo muzičke želje bez prekidanja numera. Tokom 24-oročasovnog progama slušaocima emitujemo najnovije mađarske i inostrane hitove, zanimljivosti, važne informacije, kao i kratke vesti svakog časa. Poslušajte nas u opsegu Subotice, Kanjiže, Novog Kneževca, Čoke, Padeja, Ade, Mola, Sente, Bačke Topole, Malog Iđoša i Bečeja, odnosno Segedina, Kiškunhalaša i Bačalmaša u Mađarskoj. Možete da nas slušate i na našoj internet stranici, u bilo koje doba dana. To je Panon Radio, od 2008. godine. Upoznaj nas!

 

Subotički mađarski radio

 

Kao javni servis Subotički mađarski radio počeo je sa radom novembra 2015. godine sa ciljem da Vojvođanima pruži sveobuhvatne i informacije i da detaljno izveštava o događajima sa čitave teritorije Vojvodine, da promoviše ostvarene vrednosti ovdašnjeg stanovništva, da govori o temama koje se tiču Srbije, Mađarske, Karpatskog basena ili Evropske unije i da se istovremeno stalno razvija. Dnevno se emituje 14 časova programa u kojem govorimo o političkim i socijalnim temama, u nedeljnom programu imamo jednočasovne emisije o zdravstvu, obrazovanju, zaštiti životne sredine, sportu, a dnevno i jedan čas posvećen umetnosti. Sa stručnjacima, rukovodiocima preduzeća, običnim ljudima razgovaramo u studiju ili na terenu. Slušaoci ovu radio stanicu brzo identifikuju i po tome što emitujemo gotovo 90 odsto muzike na mađarskom jeziku. Osim najpopularnijih, u večernjim terminima između 18 i 20 časova mogu se čuti i emisije različitih muzičkih stilova. U programu

 

Direktor Fondacije Panonija: Ištvan Bodžoni

Direktor programa: Zoltan Kozma

 

Glavni i odgovorni urednika Panon televizije: Huba Mohači

Zamenik glavnog i odgovornog urednika: Arpad Loboda

Televizijsko tehničko vođstvo: Atila Glimber

 

Glavni i odgovorni urednik Panon Radija: Georgina Šoš

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Panon Radija: Zoltan Brašnjo

Tehničko vođstvo: Čaba Tamaši

 

V.d. glavnog i odgovornog urednika Subotičkog mađarskog radija: Gabor Agardi

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Subotičkog mađarskog radija: Rita Kartali

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Subotičkog mađarskog radija: Suzana Dedić

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Subotičkog mađarskog radija: Ildiko Oros

 

Muzički urednik: Peter Zvekan

 

Glavni i odgovorni urednik internet sadržaja: Čongor Fehervari

 

Tehnički direktor: Atila Gažo

Zamenik tehničkog direktora: Mladen Liptak

Direktor produkcije: Anita Farago

Šef odeljenja za opšte poslove: Anita Križan

Šef odeljenja informatike: Norbert Gerštmajer

Šef sekretarijata: Gabriela Škarlak

 

Tel.: +381 24 621-401
office@pannonrtv.com

 

 

Najnovije

15:49, Frissítve: 16:00

Cveta Tisa!

Oni koji se za vikend upute na Tisu kod Kanjiže mogu da prisustvuju intezivnom plesu rečnog insekta.
13:43

Čantavir bez struje

Više od 12 časova je u prekidu snabdevanje dela Čantavira električnom energijom jer je zbog jučerašnje oluje nastavo kvar na više dalekovoda.

Najčitanije

Pokloni za trojke na Paliću

Tivadar Bunford posetio je danas trojke, a predsednik Skupštine grada u posetu bebama na Paliću nije otišao praznih ruku.