Ugrás a tartalomra

O nama

Pannon Televízió

Fondacija Panonija

Fondacija Panonija pokretač je Panon televizije, Panon radija i Subotičkog mađarskog radija. Fondacija je osnovana 2005. godine sa prvenstvenim ciljem da u Vojvodini razvija informisanje na mađarskom jeziku i da doprinese opstanku i društvenom uključivanju vojvođanskog mađarskog stanovništva. Od 30. juna 2010. godine Mađarski nacionalni savet postao je suosnivač Fondacije Panonija.

 

Panon TV

Panon televizija kao jedan od stubova Panon RTV-a emituje program od 2006. godine. U početku program je bio vidljiv samo u Subotici i okolini, ali zahvaljujući tehničkim karakteristikama IPTV-a moguće ga je gledati u čitavoj Vojvodini, a i nekoliko kablovskih operatera u Pokrajini uvrstili su ga u ponudu. Iz bilo koje tačke na svetu program može da se prati i na internetu, odnosno ponovo pogledaju emisije. Informativne i zabavne emisije iz sopstvene produkcije ispunjavaju dnevno četiri do pet časova programa, a osim toga emituju se programi iz proizvodnje partnerskih televizija, među kojima su javni servisi Mađarske i Srbije, uz prikazivanje različitih filmskih ostvarenja i zabavnog programa. Između ostalog, gledaoci mogu da vide koncerte, pozorišne predstave, igrane i dokumentarne filmove, serije, crtane filmove, bajke i video spotove. Programi Panon televizije pokrivaju sve aspekte života u svojim informativnim emisijama i programima kolažnog tipa. Televizija je u mogućnosti da u svom programu prikaže i sve više dokumentarnih filmova iz sopstvene produkcije.

U Medijskoj strategiji Mađarskog nacionalnog saveta Panon televizija je središte mreže vojvođanskih mađarskih televizija, što je počelo da se realizuje 2012. godine nakon usvajanja strategije. U proteklom periodu Panon televizija ostvarila je neprekidan napredak u programima, tehničkoj opremljenosti i u oblasti emitovanja. Sadržaj televizijskog programa priprema ekipa većinom mladih ljudi. Neprestano izveštava o najbitnijim događajima na čitavoj teritoriji Vojvodine, Srbije, kao i zemlje matice, takođe izveštava i o vestima iz Evrope i sveta. Panon RTV je medijski pokrovitelj brojnih umetničkih i drugih dešavanja, i o svemu tome izveštava televizija. U prvi plan iznosi najvažnije događaje iz sveta politike, društvenog i umetničkog života vojvođanskih Mađara, prenosi svetkovine, kao i o važna javna dešavanja (poput sednica Mađarskog nacionalnog saveta, dodele nagrade Patakijev prsten, centralne manifestacije Dana Svetog Stefana).

Dopisnička mreža Panon RTV-a obuhvata čitavu Vojvodinu, osim toga izveštači se javljaju i iz Beograda i Budimpešte.

Panon televizija i radio je i vojvođanski dopisnik mađarskog javnog servisa MTVA (Fond za podršku medijskom servisu i upravljanje imovinom). Redovno šalje materijale (reportaže, izveštaje, intervjue) za programe M1, Duna i Košut radija, i obezbeđuje živa uključenja između Budimpešte i Subotice. U mađarskim izveštajima mesečno se u proseku pojavljuje oko sto izveštaja iz Vojvodine. Osim javnog servisa više lokalnih radio i televizijskih stanica partneri su Panon RTV-a.

Jedna od važnih misija Panon RTV-a je i proširenje mađarsko-srpskog dijaloga. Deo televizijskog programa titlovan je na srpski, a srpski na mađarski jezik. Izveštači se redovno pojavljuju u javnom servisu Srbije. Panon RTV neguje i partnerski odnos sa vojvođanskim RTV-om. Panon radio i televizija ne sarađuje samo sa drugim medijima, već i sa različitim preduzećima i institucijama iz svih oblasti života. Medijska kuća za jedan od važnih ciljeva smatra i predstavljanje Evropske unije vojvođanskoj publici. U tom interesu, emituju se tematski programi.

Tehnička oprema Panon RTV-a osavremenjena je februara 2014. godine. Zahvaljujući tome medijska kuća radi u HD kvalitetu, studijska tehnika spada u najmoderniju televizijsku opremu u Vojvodini sa mogućnostima uključenja uživo između Subotice i Budimpešte. Oprema je obnovljena zahvaljujući pomoći MTVA.

 

Panon Radio – 91,5 MHz

Svež, nov, mladalački, dinamičan – to je Panon Radio. Ritam Vojvodine i njene svakodnevice na regionalnoj frekvenciji 91,5 megaherca. Počeli smo sa radom marta 2008. godine i prešli dug put da bi danas postali vodeći vojvođanski komercijalni radio na mađarskom jeziku. Emitujemo u regionu najomiljeniji jutarnji program na mađarskom jeziku „Panon Doručak“, kao i „Panon preso“ koji donosi informacije od opšteg značaja i bavi se opuštenim temama. U „Hangaru“ tokom sedmice u popodnevnim časovima ispunjavamo muzičke želje bez prekidanja numera. Tokom 24-oročasovnog progama slušaocima emitujemo najnovije mađarske i inostrane hitove, zanimljivosti, važne informacije, kao i kratke vesti svakog časa. Poslušajte nas u opsegu Subotice, Kanjiže, Novog Kneževca, Čoke, Padeja, Ade, Mola, Sente, Bačke Topole, Malog Iđoša i Bečeja, odnosno Segedina, Kiškunhalaša i Bačalmaša u Mađarskoj. Možete da nas slušate i na našoj internet stranici, u bilo koje doba dana. To je Panon Radio, od 2008. godine. Upoznaj nas!

 

Subotički mađarski radio

 

Kao javni servis Subotički mađarski radio počeo je sa radom novembra 2015. godine sa ciljem da Vojvođanima pruži sveobuhvatne i informacije i da detaljno izveštava o događajima sa čitave teritorije Vojvodine, da promoviše ostvarene vrednosti ovdašnjeg stanovništva, da govori o temama koje se tiču Srbije, Mađarske, Karpatskog basena ili Evropske unije i da se istovremeno stalno razvija. U 24 časovnom programu govorimo o političkim i socijalnim temama, u nedeljnom programu imamo jednočasovne emisije o zdravstvu, obrazovanju, zaštiti životne sredine, sportu, a dnevno i jedan čas posvećen umetnosti. Sa stručnjacima, rukovodiocima preduzeća, običnim ljudima razgovaramo u studiju ili na terenu. Slušaoci ovu radio stanicu brzo identifikuju i po tome što emitujemo gotovo 90 odsto muzike na mađarskom jeziku. Osim najpopularnijih, u večernjim terminima između 18 i 20 časova mogu se čuti i emisije različitih muzičkih stilova. U programu

 

Direktor Fondacije Panonija: Ištvan Bodžoni

Zamenik direktora Fondacije Panonija: Gabor Agardi

Direktor programa: Zoltan Kozma

Zamenik direktora programa: Huba Mohači

Tehnički direktor: Atila Gažo

Zamenik direktora tehnike: Norbert Gerštmajer

Zamenik direktora tehnike: Mladen Liptak

Direktor produkcije: Anita Farago

Pomoćnik direktora za finansijske I pravne poslove: Anita Križan

Šef sekretarijata: Zita Bajči

 

Glavni i odgovorni urednik Panon televizije: Čaba Balint

Zamenik glavnog i odgovornog urednika: Arpad Loboda

Zamenik glavnog i odgovornog urednika: Bela Bartuš

Rukovodilac TV tehnike: Atila Glimber

 

Glavni i odgovorni urednik specijalnih emisija Panon televizije: Monika Maraci Barabaš

Zamenik glavnog i odgovornog urednika za sportski program: Alen Doro

 

Glavni i odgovorni urednik Panon Radija: Zoltan Brašnjo

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Panon Radija: Zoltan Šanta

Zamenik glavnog urednika za muzički program: Peter Zvekan

Rukovodilac radijske tehnike: Tibor Sabo C.

 

Glavni i odgovorni urednik Subotičkog mađarskog radija: Suzana Dedić

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Subotičkog mađarskog radija: Rita Kartali

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Subotičkog mađarskog radija: Ildiko Oros

 

Glavni i odgovorni urednik internet sadržaja: Čongor Fehervari

Zamenik glavnog i odgovornog urednik internet sadržaja: Čila Jas

 

Tel.: +381 24 621-401

office@pannonrtv.com

 

 

 

Najnovije

15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.