Ugrás a tartalomra

Panon televizija

Panon televizija kao jedan od stubova Panon RTV-a emituje program od 2006. godine. U početku program je bio vidljiv samo u Subotici i okolini, ali zahvaljujući tehničkim karakteristikama IPTV-a moguće ga je gledati u čitavoj Vojvodini, a i nekoliko kablovskih operatera u Pokrajini uvrstili su ga u ponudu. Iz bilo koje tačke na svetu program može da se prati i na internetu, odnosno ponovo pogledaju emisije. Informativne i zabavne emisije iz sopstvene produkcije ispunjavaju dnevno četiri do pet časova programa, a osim toga emituju se programi iz proizvodnje partnerskih televizija, među kojima su javni servisi Mađarske i Srbije, uz prikazivanje različitih filmskih ostvarenja i zabavnog programa. Između ostalog, gledaoci mogu da vide koncerte, pozorišne predstave, igrane i dokumentarne filmove, serije, crtane filmove, bajke i video spotove. Programi Panon televizije pokrivaju sve aspekte života u svojim informativnim emisijama i programima kolažnog tipa. Televizija je u mogućnosti da u svom programu prikaže i sve više dokumentarnih filmova iz sopstvene produkcije.

U Medijskoj strategiji Mađarskog nacionalnog saveta Panon televizija je središte mreže vojvođanskih mađarskih televizija, što je počelo da se realizuje 2012. godine nakon usvajanja strategije. U proteklom periodu Panon televizija ostvarila je neprekidan napredak u programima, tehničkoj opremljenosti i u oblasti emitovanja. Sadržaj televizijskog programa priprema ekipa većinom mladih ljudi. Neprestano izveštava o najbitnijim događajima na čitavoj teritoriji Vojvodine, Srbije, kao i zemlje matice, takođe izveštava i o vestima iz Evrope i sveta. Panon RTV je medijski pokrovitelj brojnih umetničkih i drugih dešavanja, i o svemu tome izveštava televizija. U prvi plan iznosi najvažnije događaje iz sveta politike, društvenog i umetničkog života vojvođanskih Mađara, prenosi svetkovine, kao i o važna javna dešavanja (poput sednica Mađarskog nacionalnog saveta, dodele nagrade Patakijev prsten, centralne manifestacije Dana Svetog Stefana).

Dopisnička mreža Panon RTV-a obuhvata čitavu Vojvodinu, osim toga izveštači se javljaju i iz Beograda i Budimpešte.

Panon televizija i radio je i vojvođanski dopisnik mađarskog javnog servisa MTVA (Fond za podršku medijskom servisu i upravljanje imovinom). Redovno šalje materijale (reportaže, izveštaje, intervjue) za programe M1, Duna i Košut radija, i obezbeđuje živa uključenja između Budimpešte i Subotice. U mađarskim izveštajima mesečno se u proseku pojavljuje oko sto izveštaja iz Vojvodine. Osim javnog servisa više lokalnih radio i televizijskih stanica partneri su Panon RTV-a.

Jedna od važnih misija Panon RTV-a je i proširenje mađarsko-srpskog dijaloga. Deo televizijskog programa titlovan je na srpski, a srpski na mađarski jezik. Izveštači se redovno pojavljuju u javnom servisu Srbije. Panon RTV neguje i partnerski odnos sa vojvođanskim RTV-om. Panon radio i televizija ne sarađuje samo sa drugim medijima, već i sa različitim preduzećima i institucijama iz svih oblasti života. Medijska kuća za jedan od važnih ciljeva smatra i predstavljanje Evropske unije vojvođanskoj publici. U tom interesu, emituju se tematski programi.

Tehnička oprema Panon RTV-a osavremenjena je februara 2014. godine. Zahvaljujući tome medijska kuća radi u HD kvalitetu, studijska tehnika spada u najmoderniju televizijsku opremu u Vojvodini sa mogućnostima uključenja uživo između Subotice i Budimpešte. Oprema je obnovljena zahvaljujući pomoći MTVA.

Najnovije

18:17, Frissítve: 19:07

Škola rvanja otvorena u Pačiru

Veliko interesovanje vladalo je među učenicima lokalne škole. Pod okriljem Vojvođanske rvačke akademije otvoreno je već devet klubova, zajedno sa ovim u Pačiru, a nastaviće sa okupljanjem članova i otvaranjem škola rvanja.
14:41, Frissítve: 17:11

Piano fest u Subotici

U periodu od 1. do 7. decembra u Subotici će u okviru Piano festa biti održano šest koncerata i majstorski kurs koji već godinama beleži veliki uspeh.

Najčitanije

U Adorjanu niko nije ostao gladan

Na Međunarodni festival hurki i kobasice u Adorjan je danas pre podne stiglo više od 100 ekipa iz Vojvodine, ali i iz Slovačke, Erdelja i Mađarske.