Ugrás a tartalomra

Panon televizija

Panon televizija kao jedan od stubova Panon RTV-a emituje program od 2006. godine. U početku program je bio vidljiv samo u Subotici i okolini, ali zahvaljujući tehničkim karakteristikama IPTV-a moguće ga je gledati u čitavoj Vojvodini, a i nekoliko kablovskih operatera u Pokrajini uvrstili su ga u ponudu. Iz bilo koje tačke na svetu program može da se prati i na internetu, odnosno ponovo pogledaju emisije. Informativne i zabavne emisije iz sopstvene produkcije ispunjavaju dnevno četiri do pet časova programa, a osim toga emituju se programi iz proizvodnje partnerskih televizija, među kojima su javni servisi Mađarske i Srbije, uz prikazivanje različitih filmskih ostvarenja i zabavnog programa. Između ostalog, gledaoci mogu da vide koncerte, pozorišne predstave, igrane i dokumentarne filmove, serije, crtane filmove, bajke i video spotove. Programi Panon televizije pokrivaju sve aspekte života u svojim informativnim emisijama i programima kolažnog tipa. Televizija je u mogućnosti da u svom programu prikaže i sve više dokumentarnih filmova iz sopstvene produkcije.

U Medijskoj strategiji Mađarskog nacionalnog saveta Panon televizija je središte mreže vojvođanskih mađarskih televizija, što je počelo da se realizuje 2012. godine nakon usvajanja strategije. U proteklom periodu Panon televizija ostvarila je neprekidan napredak u programima, tehničkoj opremljenosti i u oblasti emitovanja. Sadržaj televizijskog programa priprema ekipa većinom mladih ljudi. Neprestano izveštava o najbitnijim događajima na čitavoj teritoriji Vojvodine, Srbije, kao i zemlje matice, takođe izveštava i o vestima iz Evrope i sveta. Panon RTV je medijski pokrovitelj brojnih umetničkih i drugih dešavanja, i o svemu tome izveštava televizija. U prvi plan iznosi najvažnije događaje iz sveta politike, društvenog i umetničkog života vojvođanskih Mađara, prenosi svetkovine, kao i o važna javna dešavanja (poput sednica Mađarskog nacionalnog saveta, dodele nagrade Patakijev prsten, centralne manifestacije Dana Svetog Stefana).

Dopisnička mreža Panon RTV-a obuhvata čitavu Vojvodinu, osim toga izveštači se javljaju i iz Beograda i Budimpešte.

Panon televizija i radio je i vojvođanski dopisnik mađarskog javnog servisa MTVA (Fond za podršku medijskom servisu i upravljanje imovinom). Redovno šalje materijale (reportaže, izveštaje, intervjue) za programe M1, Duna i Košut radija, i obezbeđuje živa uključenja između Budimpešte i Subotice. U mađarskim izveštajima mesečno se u proseku pojavljuje oko sto izveštaja iz Vojvodine. Osim javnog servisa više lokalnih radio i televizijskih stanica partneri su Panon RTV-a.

Jedna od važnih misija Panon RTV-a je i proširenje mađarsko-srpskog dijaloga. Deo televizijskog programa titlovan je na srpski, a srpski na mađarski jezik. Izveštači se redovno pojavljuju u javnom servisu Srbije. Panon RTV neguje i partnerski odnos sa vojvođanskim RTV-om. Panon radio i televizija ne sarađuje samo sa drugim medijima, već i sa različitim preduzećima i institucijama iz svih oblasti života. Medijska kuća za jedan od važnih ciljeva smatra i predstavljanje Evropske unije vojvođanskoj publici. U tom interesu, emituju se tematski programi.

Tehnička oprema Panon RTV-a osavremenjena je februara 2014. godine. Zahvaljujući tome medijska kuća radi u HD kvalitetu, studijska tehnika spada u najmoderniju televizijsku opremu u Vojvodini sa mogućnostima uključenja uživo između Subotice i Budimpešte. Oprema je obnovljena zahvaljujući pomoći MTVA.

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.