Ugrás a tartalomra
Pixabay

A balesetek legfőbb okozója a gyorshajtás

2017-11-08
09:54
Forrás
Beta
A szabálysértési eljárások egyharmadát a sebességet túllépők ellen indították.

Gyorshajtás miatt 300 ezer szabálysértési eljárást indítottak tavaly Szerbiában - közölte Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója. Ezek az esetek képezik a közlekedési szabálysértések egyharmadát. A súlyos közúti balesetek mintegy felének a gyorshajtás az oka - tette hozzá Rebić. Az előírt sebességet túllépők kiszűrése érdekében több radarkészüléket szereztek be, az autópályán pedig szeptember óta figyelik a járművek átlagsebességét - fejtette ki a rendőrség igazgatója egy nemzetközi szimpóziumon.

gyorshajtás
sebességkorlátozás
átlagsebesség

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

tömegkarambol

Tömegkarambol az autópályán

Súlyos, halálos áldozatokat követelő közlekedési balesetek történtek csütörtökön reggel Bácsfeketehegynél. Az autópálya Újvidék felé vezető szakaszán két teherautó és két minibusz ütközött össze.