Ugrás a tartalomra

Leégett a szabadkai Gloria Hotel tetőszerkezete

2017-08-18
06:55
2017-10-04
12:22
A történelmi városközpontban, a Ferencesek templomának közvetlen közelében egy szálloda gyulladt ki.

Lángok csaptak fel Szabadka központjában csütörtök délután. A történelmi városközpontban, a Ferencesek templomának közvetlen közelében egy szálloda gyulladt ki. A rendőrök lezárták a környéket, a tűzoltók pedig csak nagy nehézségek árán tudták megközelíteni az épületet és megkezdeni az oltást. A tűz oka jelenleg még ismeretlen, azonban sikerült megfékezni a lángokat. Információink szerint egy tűzoltót a Szabadkai Közkórházba szállítottak, aki kisebb füstmérgezést szenvedett.

Csütörtök délután fél négy környékén lettek figyelmesek a járókelők a füstre Szabadka központjában. Nem sokkal később már lángok csaptak fel a Ferencesek temploma melletti szálloda tetőszerkezetéből.

Szemtanúk szerint a tűzoltóknak mintegy 20 percre volt szükségük, hogy a helyszínre érkezzenek. A tűz oltását azonban nem tudták azonnal megkezdeni, mivel a gyalogosövezetet az úttesttől elválasztó betonból öntött virágágyások és öntöttvas oszlopok a járművek útját állták. Így a szomszédos épület udvarán keresztül húzták át a tűzoltók a tömlőket.

A rendőrség munkatársai a közeli zárt parkolón keresztül irányítottak még fecskendős kocsikat az szálloda közvetlen közelébe.

Szemtanúk szerint valószínűleg a hotel konyhájában használatos olajsütőből csaptak fel a lángok, majd az épület elszívórendszerén keresztül terjedtek a tetőtérre.

A tetőszerkezet és a felső emelet teljesen kiégett.

A belügyminisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az áll, hogy 15 óra 36 perckor riasztották a szabadkai tűzoltókat a tűzesethez. 35 tűzoltó vonult a helyszínre Szabadkáról, Topolyáról, Óbecséről, Verbászról és Kishegyesről.

 

Szabadka
Gloria Hotel
tűz

Most

Népszerű

tömegkarambol

Tömegkarambol az autópályán

Súlyos, halálos áldozatokat követelő közlekedési balesetek történtek csütörtökön reggel Bácsfeketehegynél. Az autópálya Újvidék felé vezető szakaszán két teherautó és két minibusz ütközött össze.