Ugrás a tartalomra

22 csoport vesz részt a XVI. Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón

2024.04.26
18:03
2024.04.26
20:06
Forrás
Pannon RTV
Két teljes napot a gyermekszínjátszásnak, az ismerkedésnek, a közös alkotásnak, játéknak és a szakmai tudás elmélyítésének szentelnek.

Az eseményt a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség együttműködésével valósul meg.

Lelkes színészpalántákkal népesült be a bácsfeketehegyi színhazterem. Két napon át mutatkoznak be a vajdasági és Eszékről érkező csoportok a Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón. A Palicsi Színjátszó Grund idén Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek c. darabját hozta el a találkozóra, melyben a kamaszok világába nyerhet betekintést a néző.

Rind Ádám, Kis Hanna, Palics: „Eléggé motivál és próbálunk a legjobbak lenni, a legjobbat kihozni magunkból, és ha netalán valaki hibázik, akkor megpróbáljuk kijavítani vagy továbbmenni, hogy ne legyen annyira feltűnő.”

Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, ami biztosítja a csoportok további fejlődését, a műhelymunkákon pedig a színpadi jelenlétet, a kommunikációt, kifejezésmódot, mozgástechnikát is fejlesztik a szakemberek.

Krasko Ibolya, felkészítő tanár, Muszkuluszok, Id. Kovács Gyula Á.I., Bácskossuthfalva: „A diákoknak és nekünk is sokat adnak a tanácsaikkal, például a zsűri, hogy milyen irányban haladjunk tovább, mit javítsunk, mire figyeljünk oda, nekem ez érvről-évre sokat számít, a gyerekeknek pedig lehetőség, hogy tanuljanak a játékok folyamán.”

A műhelytalálkozón csaknem háromszáz általános iskolás mutatkozott be. Jankovics Andrea, szervező: „Egyre tömegesebb, aminek borzasztóan örülünk, nagyon lelkesek a gyerekek, olyan csoportok is jelentkeztek, akik idén először jelentkeztek, aminek különösen örülünk, ez azt jelenti hogy van jövője vagy van jövőnk itt a Vajdaságban.”

A Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó délvidéki válogatója, az eredményhirdetés alkalmával hirdeti ki a három tagú zsűri, hogy mely kiemelkedőnek, példaértékűnek talált előadásokat delegálja az magyarországi találkozóra.

Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó
gyermekszínjátszás
Krasko Ibolya
Jankovics Andrea

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.