Ugrás a tartalomra

60 éves a magyarkanizsai József Attila Könyvtár

2022.11.18
13:03
2022.11.18
16:23
Forrás
Pannon RTV
A könyvtár jelenlegi és nyugalmazott munkatársai ünnepeltek.

60 éves fennállását ünnepli a magyarkanizsai József Attila Könyvtár. Csütörtök délután ünnepi műsorral készültek. Fellépett a Mécsvirág együttes, emellett pedig az irodalmi és képzőművészeti pályázat díjátadóját is megtartották.

Ünnepelt a magyarkanizsai József Attila Könyvtár, hiszen már 60 éve áll az olvasók szolgálatában. A csütörtök délután megtartott ünnepi eseményen fellépett a Mécsvirág együttes, valamint az elmúlt 10 évben nyugdíjba vonult munkatársakat is köszöntötték, köztük Virág Ibolyát is, aki tíz évig irányította az intézményt. „Az első mandátum ideje alatt felépült a könyvtár, aminek végtelenül örültünk, a csapat is. Nekem meg sikerélmény is volt az, hogy sikerült kieszközölni az önkormányzatnál, tehát pozitív elbírálást kaptunk, és felépült ez a nagyon szép, de nem annyira funkcionális épület.”

A könyvtár intézménye már több alkalommal költözött az elmúlt hat évtizedben, de 2005-ben végleges helyre talált egy újonnan épült, impozáns épületben. Azóta pedig töretlen itt a munka. Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Azt mondjuk, hogy 60 éves évfordulót ünneplünk, tehát maga az intézmény ebbe a szervezeti felépítésben 60 évre tekint vissza, de írásos dokumentumok vannak arról, hogy már 1863-ban egyesületi szinten létezett Kanizsán olvasókör, illetve több különböző olvasókör, amelyek az idők folyamán egyesültek, kisebb könyvtárak alakultak.”

Az ünnepségen a 60 éves évfordulóra hirdetett irodalmi és képzőművészeti pályázat díjátadóját is megtartották. 15 alkotást díjaztak.

Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár
születésnap
Virág Ibolya
Bús Csaba

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.