Ugrás a tartalomra

Átadták a Média a Családért-díjat

2019.01.31
10:18
2019.01.31
17:30
Forrás
Pannon RTV
Átadták Budapesten a Média a Családért-díjat, valamint annak külhoni megfelelőjét. Az idei elismerést Király Eszter kapta, aki az Én vagyok az apád blogot működteti.

A határon túliak kategóriájában egy romániai magyar szerzőpáros nyert Újrafércelt családok című munkájával. Az eseményen elhangzott: a következő időszak feladata, hogy a közgondolkodásban központi szerepet kapjanak a családok. A magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint Európában nincs még egy olyan családtámogatási rendszer, mint Magyarországon, ennek pedig egy része már a külhoni területeken is elérhető.

A férfiak családban betöltött helyéről és a különböző apaszerepekről szól az Én vagyok az apád című blog. Az internetes felületen hétköznapi apákat mutatnak be. Király Eszter, a blog ötletgazdája vehette át az Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról című interjújáért a magyarországi Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a Családért-díját Budapesten.

Király Eszter, díjazott: „Az a tenni akarás váljon láthatóvá, amit ezek az apák azért tesznek, hogy a családjukban a gyermekeikkel kapcsolatban valami önmagunknál többet hozzanak létre, valami önmaguknál túlmutatóbb dolgot hozzanak létre az életükben.”

A Média a Családért-díjat 2006-ban alapították. Az elismerést évente egyszer osztják ki. A díjátadót Lévai Anikó, a magyar miniszterelnök felesége nyitotta meg.

Lévai Anikó, a magyar miniszterelnök felesége: „A család az mégis, csak az a hely, ahol a legtöbb szeretetet kapja az ember, a legtöbb jó éri, a legtöbb támogatás, és így tovább. Szerintem erről is kellene hírt adni. Ezek az újságíró kollégák, akik itt jelöltek vagy díjazottak voltak azt vállalták, hogy a családról és az ott folyó életekről írjanak. Nem egy rózsaszín fátylon keresztül, hanem a problémákról is írtak, de mégis mindegyiknek egy pozitív kicsengése volt.”

A Külhoni Média a Családért-díjat Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár vehette át az erdélyi Nőileg magazinban megjelent Újrafércelt családok című írásáért. A határon túli zsűri vajdasági tagja Tóth Lívia, három délvidéki újságírót jelölt, a Magyar Szó és a Hét Nap képviseletében. Ők oklevélben részesültek. A külhoni díjat Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke adta át.

Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár: „Európában nincs még egy olyan családtámogatási rendszer, mint Magyarországon. Én nagyon remélem, hogy ebből minél több elemet meg tudunk valósítani a külhonban is. Azt gondolom, hogy emellett még egy nagyon fontos dolog, hogy a külhoni magyar szervezetek, pártok gondolkodásába is a magyar családokat tudjuk állítani.”

Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár a rendezvényen elmondta, hogy 2010-ben a magyar kormány két alapra helyezte működését: a munkaalapú társadalomra és az erős családokra.

Beneda Attila, magyar családpolitikáért felelős helyettes államtitkár: „2018. január elsejével az említett intézkedések között lépett hatályba a köldökzsinór-programnak két eleme, az anyasági támogatás és a babakötvény. Ezt már a határon túli magyarok is igénybe vehetik. Ebben az esztendőben, több mint 10 ezren vették ezt igénybe.”

A Média a Családért-díjjal olyan nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televíziós műsorokat, valamint internetes írásokat jutalmaznak, amelyek információt, erőt, segítséget adnak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a problémák megoldásához és a boldog családi élethez.

Média a családért-díj

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.