Ugrás a tartalomra

A belgrádi Omen Teatar vendégszerepelt az Újvidéki Színházban

2018.12.23
12:55
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
A több mint 20 éve működő társulat „A tükör három arca” című előadást hozta el Újvidékre, amely a szélsőségesség témáját dolgozza fel.

A tükör három arca című előadás egy társadalmi és színházi kísérlet, amelyben a színészek társadalmilag felvilágosult emberként is megnyilvánulnak. A színpadon a klasszikus és az alternatív színház, valamint a filmes világ pártfogói csapnak össze és időnként akár egymást is letiporva harcolnak a túlélésért, azaz a támogatásokért. Gordana Lebović, rendező: „Nem csak kerekasztaloknál kell erről a témáról beszélni. Természetesen arra is szükség van, a tudományos munkára például. De ez a téma, úgy gondolom, távol van az emberektől és mi szerettük volna közelebb hozni, hogy a közönség megtapasztaljon egy folyamatot és ennek köszönhetően saját maga hozzon döntsön arról, hogyan működik a manipuláció, hogyan alakul ki a szélsőségesség és mibe is torkollhat, ahogyan azt a darab végén láthatják.”

A nézők aktív résztvevői az előadásnak. Párbeszédeket folytathatnak a színészekkel, illetve egymás között, kifejtvén így saját meggyőződéseiket és elveiket a színészi, színházi lét céljairól és feladatairól. Pavle Pekić, színész: „Voltak helyzetek, amikor az előadás során nekünk kellett nyugtatni a közönséget, a vitázós részeknél pedig alig kellett mozgósítanunk magunkat. De Újvidéken nem ez van, itt nekünk kell a színpadon elindítani a konfliktusokat annak érdekében, hogy intenzívebbé tegyük a folyamatot ebben a szélsőségességről szóló precíz színházi kísérletben.”

A belgrádi társulat két éve játssza az előadást Szerbia-szerte. Újvidékre harmadik alkalommal hozták el a darabot.

Omen Teatar
Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.