Ugrás a tartalomra

Csák János: A kultúra kötődést és tiszteletet is jelent

2024.02.28
07:43
Forrás
MTI
Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója - jelentette be Csák János. A magyar kulturális és innovációs miniszter továbbá elmondta, létrehozzák a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központot, amely úgy működik majd, mint egy holding.

Hat intézmény tartozik majd alá, a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, valamint a Vendéglátóipari Múzeum.

A politikus kitért a Határtalanul programra is, amelynek célja, hogy minden magyar középiskolás legalább egyszer a határon túli területekre is eljusson. A Bethlen Gábor Alapítványon keresztül rengeteg külhoni programot támogat a magyar kormány, a Kulturális és Innovációs Minisztérium például a Kolozsvári Magyar Napokat, a Vásárhelyi Magyar Napokat, vagy a Brassói Magyar Napokat - emlékeztetett Csák János.

Csák János
Demeter Szilárd
Nemzeti Múzeum
kultúra

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.