Ugrás a tartalomra

Este kezdődik a palicsi filmfesztivál

2023.07.14
14:32
2023.07.15
07:05
Forrás
Pannon RTV
Johnny Depp főszereplésével egy francia dráma, a Jeanne du Barry - A szerető nyitja meg az Európai Filmek 30. Palicsi Fesztiválját.

Szombaton startol a szemle, amelyen most is a legjobb európai alkotásokat hozzák el a szabadkai és a palicsi közönségnek.

A fesztivál szervezői sajtótájékoztatón elmondták, hogy a palicsi filmfesztiválnak már történelme van, hiszen a 30 év alatt Palics felkerült az európai filmes szemlék térképére, a régióban pedig kiemelkedő helyet vívott ki magának. A Palicsra meghívott filmes alkotók, díjazottak és vendégek jó hírét viszik a fesztiválnak a világban – emelték ki a szervezők.

Most is több mint 100 alkotást mutatnak be több programrészben, a meghívott vendégek száma pedig meghaladja a 150-et.

A versenyprogram műveit hagyományosan a palicsi szabadtéri Nyári Színpadon vetítik, és a fesztivált is ott nyitják meg szombaton 21 órától. Lesznek díjmentes vetítések is.

Ilija Tatić, ügyvezető producer: „Minden helyszínen ingyenesek a vetítések, kivéve a versenyprogramokban. Az árak ugyanazok, mint tavaly. A Nyári Színpadon lévő két vetítés esténként 300 dinár, az Abbáziában a két film 200 dinár. Úgy vélem, ezek a lehető legalacsonyabb árak, és ez nem lehet akadálya annak, hogy az emberek eljöjjenek."

Részletes program a fesztivál honlapján található: https://www.palicfilmfestival.com/

palicsi filmfesztivál
Európai Filmek Palicsi Fesztiválja

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.