Ugrás a tartalomra

Fából faragva

2023.06.16
21:19
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági alkotókat tömörít a hivatalosan 2002 óta működő bácsföldvári székhelyű Ars in Ligno Fafaragó Egyesület, amely jelenleg közel húsz tagot számlál.

A bácsföldvári fafaragókat látogattuk meg, közöttük van olyan család is, ahol már a harmadik generáció ismerkedik a fával és a szerszámokkal.

Az egyesület a néhai Berentai Jenő ötlete volt, de az alapítók között volt Ragács Ervin is. Ervin absztrakt formákkal kezdett, évekkel később viszont kényszerűségből tért vissza ehhez a stílushoz.

Ragács Ernő mostanában egy domborművet farag, ami egy vadászjelenetet ábrázol. Ernőt még gyerekként az édesapja avatta be a fafaragás rejtelmeibe.

Az Ars in Ligno művészei kétévente kiállításon is bemutatják az alkotásaikat, és minden évben fafaragó táborokat is tartanak.

Az Ars in Ligno fafaragóinak legújabb alkotásait jövőre láthatja majd a közönség.

fafaragás
fafaragó
Ars in Ligno Fafaragó Egyesület
Bácsföldvár

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.