Ugrás a tartalomra

Filmklubot indított a belgrádi Collegium Hungaricum

2024.04.11
11:21
2024.04.11
17:20
Forrás
Pannon RTV
A szerb fővárosban működő magyar kulturális központban ezentúl havonta egy magyar filmet mutatnak be szerb felirattal.

A cél, hogy közelebb hozzák az emberekhez a magyar filmművészet alkotásait, most a közönségfilmekre összpontosítva. Az első filmet szerda este vetítették telt ház előtt.

Kaszab Róbert, a belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója: „A tavaszi évadban három filmet fogunk bemutatni. Elsőnek az Isteni műszak című filmet láthatják a nézők. Ez egy fekete vígjáték a kilencvenes évek Magyarországáról egy elképzelt történetben. Következőként lesz majd a Magasságok és mélységek, ez egy hegymászó története, illetve az Utóélet, ami egy kicsit művészibb film, de ugyanígy egy vígjáték a vidéki Magyarországról és egy érdekes elképzelt valóságról. Az a tervünk, hogy ez is egy hagyományos és rendszeres program legyen. Szeretnénk egyrészt közönséget vonzani a kulturális központba. Másrészt azt is szeretnénk, hogy ez egy népszerű és kellemes helyszín legyen, ahova be lehet ugrani megnézni egy filmet minden kötelezettség nélkül. Mindenképpen reménykedünk abban, hogy a tavaszi évad sikeres lesz. Ha ez valóban jól sikerül, akkor ősszel folytatjuk innen.”

Collegium Hungaricum

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.