Ugrás a tartalomra

A Fölszállott a páva győztese szerepelt a moholi karácsonyi műsorban

2018.12.23
18:16
2018.12.23
18:29
Forrás
Pannon RTV
A Fokos zenekar, a Fölszállott a páva idei győztese volt a díszvendége a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület karácsonyi műsorának, vendégszerepelt az adai Aranykapu Művelődési Egyesület is.

Énekkel kezdődött a Csobolyó Művelődési Egyesület karácsonyi műsora a moholi sportcsarnokban. A már hagyományosnak számító eseményen az egyesület minden tagja bemutatkozott: a legkisebbek gyermekjátékokat mutattak be, de volt, aki verset mondott vagy énekelt, és az iskolások tambura zenekara is színpadra lépett. A legfiatalabb néptáncosok somogyi táncokat mutattak be.

Moholon harmadik éve van folyamatos néptáncoktatás. Lajkó Mária, az egyesület művészeti vezetője elmondta, Fehér Nóra, a Kormorán együttes moholi származású énekese idei adventi jótékonysági koncertjének kedvezményezettje a Csobolyó, ami óriási segítség számukra. „Sajnálatos módon valamikor első osztálya, amikor én indultam, mi voltunk hetvenen. Most huszonegyen vannak magyar gyerekek. Tehát erre is nagyon kell vigyáznunk, hogy a megmaradókat összeszedni. Az a legjobb, hogy ha a nagyja még nincs is, de kicsikből van sok, és három és fél, négyéves kortól már vállaljuk őket és nagyon szeretjük, hogy velünk nőjenek föl, mert abból lesz egy igazi csapat.”

 

Az est díszvendége az óbecsei Fokos zenekar, a Fölszállott a páva - A Döntők döntője népművészeti tehetségkutató műsor friss győztese volt. Szerda Balázs, Fokos zenekar: „Az eredményhirdetés után már akkor ötvenegy-néhány üzenet, és tényleg nemcsak Vajdaságból, hanem Magyarországról, de Amerikából, Angliából, Németországból is kaptunk, és tényleg a világból egy csomó helyről, ami azt gondolom, hogy azért nagyon jó, merthogy ez egy ilyen összefogás, ami ez köré alakult, és tényleg bizonyíték arra, hogy egy közösség, hogyha tényleg akar valamit, és tényleg összefog valami érdekében, akkor gyakorlatilag bármit elérhet.”

A siker ellenére a fiúk szünet nélkül, már másnap a moholi színpadra álltak. Elmondták, ez egy fajta küldetés is számukra. Jovánovity Péter, Fokos zenekar: „Ez azért van, mert mikor mi elkezdtünk muzsikálni, az első célkitűzés az volt, hogy mi a vajdasági táncházmozgalmat szolgáljuk ki népi muzsikával, szóval ez volt az elsődleges kikötésünk, és ettől nem tántoríthat el bármilyen sikerélmény, meg bármilyen fölkérés, mi mindig ragaszkodunk ahhoz az elvhez, amit mi kötöttünk le saját magunknak, hogy amilyen fölkérés jön, és mi azt elvállaltuk, akkor ugyanarra az időpontra nem vállalunk semmi mást.”

A moholi Csobolyó Művelődési Egyesület ötödször rendezte meg karácsonyi műsorát.

Fölszállott a páva

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.