Ugrás a tartalomra

Fúvósokkal hangolódtak a karácsonyra

2018.12.24
11:48
2019.11.27
11:43
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Fúvószenekar lépett fel magyarországi vendégekkel Zentán.

Karácsonyi koncertet adott aranyvasárnap a zentai Művelődési Házban a Zentai Fúvószenekar. A zenekar ünnepi műsorában a hagyományokhoz híven ezúttal is számos közismert dallam csendült fel, sajátos hangszerelésben.

A Zentai Fúvószenekar régi és új tagjai is együtt zenéltek a zenekar hagyományos, aranyvasárnapi hangversenyén. Gordán Blanka, tag, Zenta Város Fúvószenekara: „Én nagyon élvezem, mert át tudom adni azt az örömöt, amit én érzek a közönségnek, és ez számomra egy nagyon jó érzés.”

A Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar néhány tagja 2013 óta rendszeres vendége a Zentai Fúvószenekar különféle koncertjeinek. Fehér Zsigmond is már fellépett így. „A zenének, mint olyannak, már önmagában is közösségformáló, illetve -kovácsoló szerepe van. Azt kell mondanom, hogy nagyon jó barátságok szövődtek, nagyon jól érezzük magunkat Zentán, jól érezzük magunkat egymás zenei közösségében.”

Masa Tibor, a Zentai Fúvószenekar karmestere tizedik éve vezényel a zenekarnak. „Egy csodálatos, fantasztikus érzés, tehát a fúvósoknak van egy külön varázsa, picit más, mint egy szimfonikus zenekar, de fantasztikus energiája van.”

A Fúvószenekar karácsonyi koncertje már évtizedes hagyomány a Tisza-menti városban.
Gordán Kolos, elnök, Zenta Város Fúvószenekara: „Mi nem is feladatnak vesszük, nem is kihívásnak, hanem egy úgymond muszájnak, hogy megcsináljuk ezt az egészet, és most már évek óta itt vannak velünk a hajdúböszörményi barátaink, akik segítenek nekünk, színesebbé teszik az egész előadásunkat, és így szép, ahogy van.”

A hagyományos karácsonyi koncert mellett a zenekar május elsején lelkesen ébreszti reggelente a zentai polgárokat, és a városnapi ünnepségsorozat keretében több alkalommal felléptek.

Zentai Fúvószenekar
koncert
karácsony

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.