Ugrás a tartalomra

Gombosra érkezett a Négyesfogat

2024.01.07
11:22
2024.01.07
16:57
Forrás
Pannon RTV
55. alkalommal szervezték meg a Négyesfogatot Nyugat-Bácskában. A művelődési programsorozatot a kezdetektől fogva négy helyszínen, Kupuszinán, Szilágyin, Gomboson és Doroszlón élvezheti a közönség.

A Négyesfogat elnevezésű műsorsorozat második állomása Gombos volt. Szórakoztató előadásokkal, énekkel és tánccal készültek a fellépők. Francia Henrietta a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület társulatával érkezett. Négy vidám bohózattal készültek.

Francia Henrietta, fellépő, Szilágyi: „Mindannyian azért jövünk, hogy társalogjunk, hogy barátkozzunk, a próbák is mindig kellemesen telnek, viccelődünk, biztatjuk egymást.”

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület is a kezdetektől fogva színesíti a rendezvényt.

Szilágyev-Pilin Andrea, felkészítő, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Kupuszina: „Ide általános iskolás gyerekeket hoztunk, könnyebb velük dolgozni, mivel ők vannak itthon általában. Hoztunk két táncot. A lányok készítették a táncokat. Emellett hoztunk egy zenés vígjátékot három szereplővel, és három dalt. Sajnálatos módon kettő közülük nem szerepel, mert a kislánynak elment a hangja, de majd jövő héten hallható lesz.”

Gomboson az Arany János Magyar Művelődési Egyesület adott otthont a műsornak, ahol telt ház fogadta a fellépőket.

Stepanović Julianna, a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület elnöke: „Az én gyerekeimet és a többieket is úgy próbáltuk nevelni, és ez az otthoni nevelésben meglátszik, akiket úgy neveltek, hogy kiskoruk óta elhozták a Négyesfogatra, hogy megnézze a műsort, azok már részt is tudtak venni körülbelül 12-13 éves korukban. Akkor már úgy véltük, hogy részt tudnak venni a rendezvényen, és ezek a gyerekek még mindig itt vannak, hála Istennek, és úgy élik meg, hogy ez kötelességük, hogy itt legyenek.”

A rendezvény célja a kapcsolatok erősítése és a kultúra ápolása, valamint a falvak közötti összetartás.

Muskovity Károly, szervező: „Tanulunk egymásól, barátkozunk, nagyon kevés a szórakozási lehetőség, és minden évben új generációk csatlakoznak, ahogy felcseperednek a gyerekek, és van, hogy életre szóló barátságok, sőt még házasságok is születnek, tehát van ennek egy társadalmi célja is.”

A szervező hozzátette, hogy az utóbbi időben bár kevesebben vannak a fellépők, a lelkesedés továbbra is töretlen.

Gombos
Négyesfogat
műsor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.