Ugrás a tartalomra

Három nap alatt hat előadás a Kamarafeszten

2023.06.09
10:59
2023.06.09
16:45
Forrás
Pannon RTV
Első ízben szervezte meg a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Novem Színházi Szervezet a Kamarafesztet. A showcase-fesztivál június 8-a és 10-e között összesen hat színdarabot mutat be, a zentai színházi társulat és partnerszervezetének repertoárjából.

A közönség az első napon az Élőhomok című előadást láthatta, amely Petrik Pál halálának 25. évfordulója és a vajdasági magyar képzőművészet napja alkalmából készült el. Emellett Yasmina Reza Művészet című előadását is bemutatták, Mezei Kinga rendezésében.

Szilágyi Áron, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze: „Úgy próbáltuk összehozni az előadásoknak a témáit, hogy valami szinten kövessék egymást. Fontos, hogy együtt legyünk ebben a kis Vajdaságban, mindannyian, minél többen. A fesztivál elsődleges célja is az, hogy barátkozzunk egy jót, közben pedig azt is megmutassuk, hogy mi történik itt Zentán év közben.”

A Kamarafeszt a Zentai Magyar Kamaraszínház és partnerszervezete, a Novem Színházi Szervezet közös eseménye. Elsődleges célja a színház értékeinek és az új vezetőség koncepciójának bemutatása, valamint a színház felkerülése a kulturális térképre. Számos országból érkeztek kritikusok, szakmabeliek - emelte ki Dévai Zoltán, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója.

„A Színházi Kritikusok Céhéből vannak itt jó páran, kritikus jöttek különböző országokból, gondolok itt Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából és Horvátországból. Kollégák jöttek Felvidékről, Kassáról, Romániából, Vásárhelyről és ez mellett olyan szakemberek is vannak itt, olyan rendezők és színházi szakemberek, akikkel a következő évadban szeretnénk dolgozni.”

Az érdeklődők ma, azaz péntek este hét órától a kamarateremben A pandamedvék története miként az a szaxofonos meséli el, akinek egyik barátnője Frankfurtban lakik című drámáját mutatják be, Dévai Zoltán rendezésében. Szombaton, június 10-én délelőtt 11 órától a kamarateremben Patrick Süskind A Nagybőgő című darabja látható Nešić Máté rendezésében, este hat órától pedig a nagyteremben William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiáját adják elő Mezei Kinga rendezésében. A fesztivál a magyar kormány, az MNT és Zenta Önkormányzat támogatásával valósult meg.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Zenta
Kamarafeszt
Szilágyi Áron
Dévai Zoltán

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.