Ugrás a tartalomra

Időszerű témát boncolgat az Emily

2024.04.02
20:59
2024.04.03
16:34
Forrás
Pannon RTV
Az Emily című darabot mutatta be a Palicsi Színjátszó Grund felnőtt csapata. Az előadás olyan bonyolult magánéleti és társadalmi viszonyok dinamikájára hívja fel a figyelmet, amelyek az életünket alakítják.

A Palicsi Színjátszó Grund vezetői idén szétszedték a generációkat, és a legrégebbi színjátszókból, akik ma 18-19 évesek, lett egy felnőtt csapatuk.

Mezei Zoltán rendező számukra keresett egy felnőttekről és felnőtteknek szóló darabot. Így született meg ez a filmadaptáció, amely arról szól, hogy a trendi világ nyomása alatt hogyan hullik darabokra egy gyönyörűnek induló párkapcsolat.

„Nő, férfi, férfi kontra nő, nő kontra férfi. Hogyan viseljük mi férfiak, hogy a nőink sikeresek? Hogyan tudunk erre reagálni, vagy nem reagálni, örülünk neki, vagy támadásnak éljük meg?”

Az előadás végig ezeket a kérdéseket boncolgatja.

Bajári Roland, diákszínjátszó: „A darab egy kicsit nehezebb volt, nehézkesebb volt eljátszani, mert magunkba kellett nézni, hogy ezeket az érzelmeket kihozzuk.”

Mezei Sára Csenge tíz éve tagja a Palicsi Színjátszó Grundnak, már tapasztalt színjátszó, mégis volt mit megugrania.

„Mivel nem nagyon csináltunk még ilyen felnőtt előadást, ezért a rendező is mondta, hogy itt most smárolni kéne, ha bevállaljátok, és ez egy áttörés volt, hogy akkor most ezt színpadon is.”

A tizenhat éven felülieknek szóló előadás tükröt tart elénk a szerelemről, a férfi-nő kapcsolatokról, a hatalmi harcokról, egyszóval az életről. A következő előadásokra jegyeket igényelni a Palicsi Színjátszó Grund közösségi oldalán lehet.

Emily
Palics
Palicsi Színjátszó Grund

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.