Ugrás a tartalomra

Johnny Depp-pel startol a jubileumi filmfesztivál Palicson

2023.07.15
13:06
2023.07.15
13:22
Forrás
Pannon RTV
Mindenki megtalálja a kedvére való európai filmet, és gond nélkül el lehet jutni Palicsra, a kerülés nem jelent komoly problémát – ezt üzenték a 30. Palicsi Filmfesztivál szervezői a kezdés előtt.

Ma este indul a szemle Palicson, nem is akármilyen drámával: Madame Dubarry életébe pillanthatunk be. A fesztiválon idén is lesznek új magyar filmek, amelyeket vasárnaptól minden nap este 7-kor vetítenek a szabadkai Eurocinemában.

Végre újra láthatjuk Johnny Deppet filmen – már csak ezért is érdemes megnézni a 30. Palicsi Filmfesztivál nyitóalkotását. A Jeanne du Barry - A szerető című francia dráma forgatókönyvírója, rendezője és főszereplője Maïwenn, aki hosszú idő után elsőként adott lehetőséget Johnny Deppnek a nejével folytatott botrányos pere óta.

Versenyez az Arany Torony-díjért egy magyar alkotás is. Ez Császi Ádám drámája, a Háromezer számozott darab, amely felteszi a kérdést: Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni?

A versenyfilmeket a palicsi szabadtéri Nyári Színpadon vetítik este 9 és 11 órától. Két film, egy este - a belépő 300 dinár.

Az új magyar filmek válogatását Szabadkán láthatjuk.

Vasárnap 19 órakor a Ki kutyája vagyok én? című dokumentumfilm van műsoron. Hétfőn Az unoka című nyomozós fekete komédiát mutatják be Jordán Tamással a főszerepben, az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezésében.

A folytatásban vetítik még Tősér Ádám Blokád című drámáját, Sopsits Árpád Mellékszereplők című filmjét, továbbá egy krimi-vígjátékot, a Nyugati nyaralást, végül pedig a Szia, Életem! című komédiát, Thuróczy Szabolccsal. Az új magyar filmeket díjmentesen lehet megnézi.

A részletes program a fesztivál honlapján található.

Johnny Depp
palicsi filmfesztivál
Európai Filmek Palicsi Fesztiválja

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.