Ugrás a tartalomra

Ki Ladik Katalin?

2023.06.06
07:52
2023.06.06
16:26
Forrás
Pannon RTV
Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

A Ladik Katalin egy idegösszeomlást követően felmondja banktisztviselői állását és konceptuális művésznek áll című előadást a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a művésznő munkásságának és személyének szentelte. Zlatko Paković rendező Szabadka a szecesszió városa című előadása óta szeretett volna a művésznőről előadást készíteni.

"Ladik Katalin kifejezésmódjának elemeit használtam fel ahhoz, hogy létrehozzam az előadást, amely az ő munkásságából merít ihletet, de semmiképpen sem az ő performance-ainak az imitálása."

Az előadás zenei anyaga Ladik Katalin hangfelvételeiből áll össze. Kucsov Borisz a zenei anyag társzerzője azt mondja, műhelymunkán keresztül igyekeztek választ keresni arra, hogy ki is valójában Ladik Katalin?

"Nagyon sokat beszéltünk róla, ki hogy látja őt, nem kibeszéltük, hanem elemezgettük az ő munkásságát, vagy a gondolatait, néztünk interjúkat vele. Megpróbáltuk eljátszani, hogy mi Ladik Katalin vagyunk és másként, őszintén válaszolunk ugyanazokra a kérdésekre mi, mint Ladik Kati."

És hogy ki ő valójában?

"Én költőnek vallom magam elsősorban és mindazt amit csinálok alkotói területen, az mind a költészetnek a kibővített része. Igyekeztem kibővíteni a költészet határait, még a performance-ban is, a vizuális és hangkölteményeimben is a költő az, aki üzen, aki megvalósul."

Ladik Katalin hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy egy egész előadást szenteltek a személyének. Az évadvégi előadásban a színház társulatának két új tagját, Hodik Annabellát és Ágyas Ádámot is láthatta a közönség.

Ladik Katalin
előadás
bemutató
Kosztolányi Dezső Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.