Ugrás a tartalomra

Megkoszorúzták Kosztolányi Dezső szobrait és emléktábláját Szabadkán

2023.03.29
13:11
2023.03.29
16:26
Forrás
Pannon RTV
Az író, költő, műfordító, újságíró 138 éve született.

Balogh György, a Szabadkai Magyar Főkonzulátus konzulja, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Rigó Pál Zsófia és Lulity Emil, Szabadka Város Önkormányzatának nevében Góli Csilla és Magosi Zsuzsanna koszorúzott.

Az Érdről érkezett Csuka Zoltán Városi Könyvtár munkatársai, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársai, valamint a Szabadkai Városi Könyvtár munkatársai is elhelyezték az emlékezés virágait.

A Szabadkai Városi Könyvtár minden évben megemlékezik a város szülöttéről - emelte ki az eseményen Bognár Irén, a Szabadkai Városi Könyvtár főkönyvtárosa.

Bognár Irén, főkönyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Kosztolányi Dezső, tudjuk, Szabadka szülötte. Szabadka nevét a világirodalomba beírta, mondhatjuk így is. Valaki túlzásnak tartaná, de a magyar irodalomba mindenképp beírta. Nagyon büszkék vagyunk városunk szülöttére, aki a műveiben is vissza-visszatér Szabadkára.”

Kosztolányi Dezső
szobor
emléktábla
koszorúzás
Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.