Ugrás a tartalomra

Mohos Márton és Erdős Dénes kapta 42. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíjait

2024.04.12
07:40
Forrás
MTI
Mohos Márton Fokozódó nyomás a magyar-szerb határon című sorozatával nyerte el az elismerést.

Mohos a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Nagydíját, Erdős pedig az André Kertész Nagydíjat vehette át Budapesten, a pályázat képeiből kiállítást rendeztek.

Mohos Márton Fokozódó nyomás a magyar-szerb határon című sorozatával nyerte el az elismerést, míg Erdős Dénest a legjobb emberközpontú dokumentarista fotográfiáért díjazták. A fotóriporteri életműdíjat Balogh László vehette át.

A Magyar Sajtófotó Pályázatra idén 250 fotográfus 2470 pályaművel, összesen 6801 képpel nevezett. A sajtóban dolgozó fotóriporterek teljesítményét, életművét elismerő Arany Kamera-díjakat is átadták, amelyet minden évben hárman kapnak meg.

Idén Balázs Attila fotóriporter, Révész Tamás fotóművész, fotóriporter és Szlukovényi Tamás fotóriporter, kurátor, a 42. Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrijének elnöke kapta meg az elismerést.

A Magyar Sajtófotó kiállítás június 2-ig tart nyitva a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Mohos Márton
Erdős Dénes
42. Magyar Sajtófotó Pályázat
Budapest

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.