Ugrás a tartalomra

Moliére Tartuffe-je Szabadkán

2024.04.05
19:01
Forrás
Pannon RTV
Moliére Tartuffe-jét viszi színpadra a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata április 13-án. Az előadás a társulat idei első bemutatója, amit Ricz Ármin rendez.

Venczel Valentin szerint a népszínház közönsége érdeklődési kör szerint három csoportra oszlott az elmúlt években. Moliére darabjával a magyar társulat művészeti igazgatója újra összekovácsolná a nézőket.

„Azzal kezdjük, hogy a közösséget, tulajdonképpen a képmutatás, a manipulációnak a kifigurázása, a manipulációnak a kipellengérezése, tehát mindaz, ami a Tartuffe tartalmát jelenti, ezen keresztül valahogy megpróbáljuk az egymásra ismerést serkenteni, és ebből a három elidegenedett elemből kiépíteni, építeni egy, ugye ezt az egyik napról a másikra nem lehet, de elkezdeni építeni lehet az új közösséget.”

Moliére
Tartuffe
Szabadkai Népszínház
Magyar Társulat
Ricz Ármin
Venczel Valentin

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.