Ugrás a tartalomra

Nagykarácsony Keviben

2018.12.23
16:50
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Nagykarácsony Keviben címmel szervezett karácsonyi műsort a Móra István Művelődési Egyesület. A rendezvényen a helyi óvodások és általános iskolások is felléptek.

Sokan azért látogattak el a Móra István Művelődési Egyesületbe, hogy az ünnepekre hangolódva tölthessék az estét. Kis Bicskei Violetta, Kevi: „A kislányom óvodás, ezért érkeztünk ide, a Móra István Művelődési Egyesületbe. Nagyon fontos számomra, hogy ilyen összejövetelek megtörténjenek. Ez a közösséget picit összefogja.”

A betlehemi béke lángját a Rózsafüzér Királynéja templom cserkészei hozták meg az egyesületbe. A helyi óvodások Bálint Brigitta óvónő segítségével színes műsorral kedveskedtek a nézőknek. Bálint Brigitta, óvónő, Kevi: „Mi az óvodásokkal két verset mondtunk el. Énekeltünk is, illetve a végén villogós karácsonyfákkal egy szép karácsonyi táncot készítettünk, hogy átadjuk ezt a szívmelengető érzést, ami karácsonykor mindenkiben kering.”

A Móra István Művelődési Egyesület megalakulásától kezdve, tehát 1992 óta minden évben megszervezi karácsonyi műsorát. Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Úgy gondolom, hogy a karácsony az egyik legbensőségesebb családi ünnep. Az óvodások, az iskolások és az egyesület is készül erre az ünnepre. Amiket elkészítettek, azokat mutatjuk be a mai estén.”

A Móra István Művelődési Egyesületben a téli szünetben sem pihennek. A gyermekek számára műhelyfoglalkozást szerveznek, amellyel már a farsangi ünnepkörre készülnek.

Kevi
karácsony

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.