Ugrás a tartalomra

Nők tárlata - több mint 100 alkotás Magyarkanizsán

2024.02.22
21:35
2024.02.23
16:25
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás március 8-ig látogatható

Több mint 100 képzőművészeti és kézműves alkotást állítottak ki a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. 22. alkalommal szervezték meg a Nők tárlatát.

Festmények és igényes kézimunkák is helyet kaptak a csütörtök délután ünnepélyes keretek között megnyitott Nők tárlata elnevezésű kiállításon. A helyi Panda Rádió is már több éve áll a kezdeményezés mögé, hiszen fontosnak tartják a nők támogatását ilyen szempontból is.

Kiss Zenóbia, vezető, Panda Rádió, Magyarkanizsa: „Azért tartjuk fontosnak, mert szeretnénk kiemelni, hogy mennyire fontos, hogy a térségünkben mennyire sok értékes nő van, aki ezeket csinálja, meg a művészetnek is szeretnénk teret engedni, hogy lássák az emberek, hogy itt Kanizsán is mennyire sokszínűek az emberek, mennyire sokszínű dolgokkal foglalkoznak az emberek.”

A kiállítás megálmodója 22 évvel ezelőtt Kenyeres Ivanka volt, aki azóta is töretlen lelkesedéssel szervezi meg minden évben. „17 egyesületből, csoportból állítanak ki a nők, a lányok, az idősek, mindenki, aki foglalkozik festészettel vagy kézimunkával. 17 városból vagy helységből jöttek. Kikindáról, Szabadkáról, Palicsról, Becséről, Belgrádból, Újvidékből, kis Vajdaság van itt.”

A tárlat március 8-ig látogatható a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.

Nők tárlata
Kiss Zenóbia
Kenyeres Ivanka
kiállítás
Magyarkanizsa

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.