Ugrás a tartalomra

Ötszázféle bor az újvidéki Interfesten

2023.06.16
10:56
2023.06.16
17:05
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön startolt el a háromnapos Interfest Újvidéken. A rendezvény a jubiláris 20. évét ünnepli, amelyet a finom borok, zenés programok és a jó hangulat kísér majd végig. Mintegy 100 kiállító 500 fajta borral várja az érdeklődőket a főtéren.

Az esős idő ellenére is sokan kilátogattak el a rendezvényre Újvidéken. A színes program minden korosztály számára kikapcsolódást nyújt.

Ruška Vanjić, Újvidék: „A hangulat fantasztikus. Sok kedves emberrel találkozom, finomak a borok, jó a zene és minden szép.”

Szajkó István, Újvidék: „A kolléga javaslatára megpróbáltuk a kadarka után a világos bort is, de hát nem számít, mivel eléggé rezeg a kezük, amikor öntik, ezért nem fogunk berúgni tőle.”

A zombori Luka Jurlina az Újvidéki Egyetem mezőgazdasági karán szőlészetet tanul. Már több éve vesz részt a fesztiválon, egy borászat standjánál segít ki.

„Van nagyon finom Chardonnay, Irsai Olivér, ami egy magyar szőlőfajta, ez leginkább a muskotályhoz hasonlít és nagyon kellemes illata van. Van olaszrizlingünk is, ami itt az egyik legismertebb szőlőfajta a környéken, szóval ez is elég kelendő.”

A katedrális felőli bejáratnál két ponton is válthatóak jegyek és poharak a borkóstoláshoz. A fesztivál 18 órától éjfélig látogatható. A zenés program keretében pop, jazz és örökzöld dallamok is felcsendülnek.

Sara Balaban, szóvivő, Interfest: „Idén száz kiállítónk és több mint 500 fajta bor van jelen nálunk. Az újdonság idén, a jubileum alkalmából, amit a közönségnek ajándékozunk, egy kiállítás, vagyis egy visszatekintés az elmúlt 20 évre, amely Újvidék Város Idegenforgalmi Szervezetének helyiségeiben tekinthető meg. Így ott az első Interfesttől a tavalyiig újságcikkek és képek találhatók, és egy igazán szép kiállítás, ami ajándék a közönségnek. A kiállítás ingyenes, és a fesztivál ideje alatt akár éjfélig is megtekintheti a közönség.”


A finom borok mellett hústermékekből, aprósüteményekből és sajtok gazdag kínálatból is válogathatnak a látogatók.

Interfest
Újvidék
bor

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.