Ugrás a tartalomra

PMS a színpadon (is)

2023.05.26
07:50
2023.05.26
16:11
Forrás
Pannon RTV
Dedovity Tomity Dina Szindróma című monodrámáját mutatták be a Kosztolányi Dezső Színházban Szabadkán.

A Mojca Kumerdej azonos című novella alapján készült előadást Dina ugyan most játszotta negyedszer, a Kosztolányi Dezső színház mégis bemutatóként jegyzi és saját repertoárjába emeli. Az előadást a színésznő egyedül írta és rendezte, az az ő keze munkája még a színpadkép is, a darab pedig a PMS szindrómát járja körül annak minden tünetével. Idén ez az előadás nyerte el a tatabányai Most Feszt fődíját.

Dedovity Tomity Dina: „Amikor a munkafolyamatom során meséltem embereknek, hogy ez az előadás majd a PMS-ről fog szólni, többeken láttam, hogy eltartással kezelik, hogy majd biztos arról fogok beszélni, hogy mindjárt vérezni fogok, meg fáj a mellem, de szerintem éppen ez az izgalmas ebben az előadásban, hogy igazából nem derül ki, hogy erről szól. Ahogy az életben is megélem, meg szerintem sokan, azt a PMS-t, hogy sokáig nem értem mi ez a feszültség, ez a hirtelen agresszió, ami eddig nem volt és miért akarok hirtelen mindenkit leszúrni és amikor meglátom a vért, akkor jövök rá, hogy tényleg ez van. De nem derül ki az előadás végén, sokan azt hiszik, hogy elvágom az ereim. Ilyet is hallottam.”

Dedovity Tomity Dina
Kosztolányi Dezső Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.