Ugrás a tartalomra

Szabadka városának művelődési hagyatéka Lovas Ildikó ars poetikájában

2023.09.06
10:37
2023.09.06
16:54
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak előadóestet kedden a Szabadkai Városi Könyvtárban.

Az előadóest arra próbált rávilágítani, hogy milyen szép is Szabadka, milyen kulturális intézményei vannak. Szabadka egy izgő-mozgó, egy multikulturális város és multi antikulturális, azaz egy időben épül és bomlik is - hangzott el az eseményen. Lovas Ildikó művei át vannak itatva Szabadkával, ezért is az ő művein keresztül szemléltették az érdeklődőkkel a város szépségeit és lehetőségeit.

Fleis Rita főkönyvtáros adott elő az esten, aki elmondta, az előadás úgy keletkezett, hogy tavasszal a régióban a művelődési intézményekben lévő munkások számára meghirdettek egy olyan szakmai találkozót, ahol összegezni kellett egy olyan gondolatot, hogy mi mindennel tudnák szolgálni a regionális turisztikai életet.

„Mivel ez Šibenikben volt tavasz kezdetén március 22-én, nyomban eszembe jutott, egy ilyen asszociáció, hogy Kijárat az Adriára, mert Lovas Ildikónak ilyen irománya van. Egyébként Lovas Ildikó művei át vannak itatva Szabadkával, mindenféle adattal, minden, amit most próbálok egy ilyen iskolaóra keretében összefoglalni, amennyire azt lehet. Nyilván sok minden ki fog maradni, de az nem kimaradás, ez egy ízelítő, hogy az olvasók rákapjanak.”

Szabadka
Lovas Ildikó
kultúra
Fleis Rita

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.