Ugrás a tartalomra

Színre lépnek az amatőrök

2024.04.06
12:34
2024.04.06
16:30
Forrás
Pannon RTV
Nagykikindán elkezdődött a 28. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója. Az idei szemlén 15 amatőr társulat mutatkozik be.

Nagykikinda negyedszer házigazdája a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának. Megnyitották az Akkor és most című, a helyi Egység Művelődési Egyesület történetét bemutató tárlatot, ahol az egykori és a mostani szakcsoportok működésével is megismerkedhet a közönség.

Tóth Ramóna, elnök, Egység Művelődési Egyesület, Nagykikinda: „Sajnos vannak olyan szakcsoportok, szakosztályok, amelyek már megszűntek létezni, de alakultak újak. Ezt próbáltuk bemutatni, hogy itt állandóan dolgozunk, a kreativitás nem szűnik meg és törődünk a fiatalokkal és az idősebb korosztállyal is.”

A szervezőknek évről-évre könnyebb dolguk van, most is gördülékeny a munka, idén pedig még a a Tik-Tokon is minden nap jelen lesznek a szemlén résztvevő nagykikindai fiatalok.

Virág Kiss Anita, munkatárs, VMMI: „Végül tizenöt társulat szerepel az idei programban, ami nagy öröm számunkra, hiszen a koronavírus-járvány miatt megcsappant az elmúlt években a társulatok létszáma, viszont most azt látjuk, hogy újra éled a mozgalom és vannak olyanok, akik pár év kihagyás után most ismét a színpadon vannak, illetve olyanok, akik amióta én szervezőként vagyok jelen még nem is voltak, például Csonoplya.”

Elsőként a vendéglátók szakosztálya, a József Attila Színtársulat mutatkozott be. A produkciókat háromtagú szakmai zsűri, Brestyánszki B. Rozi, Lőrinc Tímea és Magyar Zsófia véleményezi.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
Nagykikinda
Tóth Ramóna

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.