Ugrás a tartalomra

Tavaszi szavalóverseny Magyarkanizsán (videó)

2017-04-08
09:50
Harminc általános- és középiskolás tanuló vett részt a magyarkanizsai József Attila Könyvtár szervezésében tegnap megtartott tavaszi szavalóversenyen
Harminc általános- és középiskolás tanuló vett részt a magyarkanizsai József Attila Könyvtár szervezésében tegnap megtartott tavaszi szavalóversenyen. A már hagyományosnak számító rendezvényen a község minden iskolája képviseltette magát. Az általános iskolások annyian jelentkeztek a szavalóversenyre, hogy selejtezőt kellett tartani. A záróeseményre csak a legjobbak juthattak el. A másodikos Purgel Dávid Zelk Zoltán egyik versét adta elő. „Az én tanítónénim választotta, és azért választottam, mert nagyon tetszett ez a vers.” A 12 éves Apró Fruzsina már gyakorlott versmondó, nagyon szeret szavalni. „Mert fejleszti egy kicsit a beszédet, és alapból szeretek verset mondani.”A József Attila Könyvtár Koncz István-terme teljesen megtelt, a gyerekekkel eljöttek szüleik és tanítóik, tanáraik is. Az intézmény minden évben evvel a rendezvénnyel tiszteleg névadója, József Attila születésnapja, illetve a Magyar Költészet Napja előtt. Idén ehhez az Arany János emlékév is társult. szavaloverseny-S Vörös Anna, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa : „A versenyünket úgy hirdettük meg, hogy Arany János jegyében teljék, bár soha nem kötelező az ajánlott költő. Néhányan választották Arany János, A walesi bárdokat, a Vörös Rébéket, de a többség inkább kedve szerint, tehát nem a meghatározott költőtől választott verset, hanem ami a számára a legkedvesebb és a legszívesebben mond.” A szavalóversenyen minden versmondó emléklapot és jutalomkönyvet kapott, a háromtagú zsűri csak a különdíjak sorsáról döntött, amit végül nyolc diák érdemelt ki.
magyarkanizsa
Tavaszi szavalóverseny
József Attila Könyvtár
Vörös Anna

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.