Ugrás a tartalomra

Tavaszi szavalóverseny Magyarkanizsán (videó)

2017.04.08
09:50
Harminc általános- és középiskolás tanuló vett részt a magyarkanizsai József Attila Könyvtár szervezésében tegnap megtartott tavaszi szavalóversenyen
Harminc általános- és középiskolás tanuló vett részt a magyarkanizsai József Attila Könyvtár szervezésében tegnap megtartott tavaszi szavalóversenyen. A már hagyományosnak számító rendezvényen a község minden iskolája képviseltette magát. Az általános iskolások annyian jelentkeztek a szavalóversenyre, hogy selejtezőt kellett tartani. A záróeseményre csak a legjobbak juthattak el. A másodikos Purgel Dávid Zelk Zoltán egyik versét adta elő. „Az én tanítónénim választotta, és azért választottam, mert nagyon tetszett ez a vers.” A 12 éves Apró Fruzsina már gyakorlott versmondó, nagyon szeret szavalni. „Mert fejleszti egy kicsit a beszédet, és alapból szeretek verset mondani.”



A József Attila Könyvtár Koncz István-terme teljesen megtelt, a gyerekekkel eljöttek szüleik és tanítóik, tanáraik is. Az intézmény minden évben evvel a rendezvénnyel tiszteleg névadója, József Attila születésnapja, illetve a Magyar Költészet Napja előtt. Idén ehhez az Arany János emlékév is társult. szavaloverseny-S Vörös Anna, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa : „A versenyünket úgy hirdettük meg, hogy Arany János jegyében teljék, bár soha nem kötelező az ajánlott költő. Néhányan választották Arany János, A walesi bárdokat, a Vörös Rébéket, de a többség inkább kedve szerint, tehát nem a meghatározott költőtől választott verset, hanem ami a számára a legkedvesebb és a legszívesebben mond.” A szavalóversenyen minden versmondó emléklapot és jutalomkönyvet kapott, a háromtagú zsűri csak a különdíjak sorsáról döntött, amit végül nyolc diák érdemelt ki.
Magyarkanizsa
Tavaszi szavalóverseny
József Attila Könyvtár
Vörös Anna

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.