Ugrás a tartalomra

A tótkomlósi fiatal fúvósok elbűvölték a magyarkanizsai közönséget

2024.02.03
19:49
2024.02.04
17:58
Forrás
Pannon RTV
A Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar fergeteges koncerttel örvendeztette meg a magyarkanizsai közönséget a Művészetek Házában.

A program Magyarkanizsa Helyi Közössége és a helyi Alapfokú Zeneiskola szervezésében valósult meg. A koncerten, ahol közel hatvanan zenéltek együtt, a klasszikus darabok mellett, musical és modern dalok is felcsendültek.

Krcsméri János, karnagy: „Az Elizabeth, a Sissi királyné halálát feldolgozó musicalből, amelyet 1992-ben mutattak be Bécsben, Magyarországon pedig a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatták be, ebből részleteket adunk elő. Játszunk egy nagyon szép keringőt, Iosif Ivanovici szerb-román származású zeneszerzőtől: A Duna hullámain. Játszunk egy Kálmán Imre operettből, a Palotást, és játszunk Brahms Magyar táncokat. A 21-ből, eljátsszuk az 5. és a 6.-at. A végén egy nagyon kellemes Dixieland zenével fogjuk zárni a hangversenyt.”

Magyarkanizsa
Művészetek Háza
Alapfokú Zeneiskola
koncert
Tótkomlósi Infjúsági Koncert Fúvószenekar
Krcsméri János

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.