Ugrás a tartalomra

Tudós nők Szabadkán

2022.10.25
19:09
Forrás
Pannon RTV
A Délvidéki Magyar Színjátszás Napja rendezvénysorozatának első állomásaként a topolyai Mara Amatőr Színház vendégszerepelt Szabadkán.

A Tudós nők című Moliére előadás a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 26. Találkozójának fődíjas produkciója.

Idén harmadszor választott az ismert francia drámaírótól darabot a topolyai Mara Amatőr Színház. Ahogyan a darabra, úgy a társulatra is érvényes a Moliére-i szlogen: A tudás mindenek felett. Az előadást Jankovics Andrea rendezte, aki először dolgozott a társulattal: „Fantasztikus csapatról van szó. Amennyire ők nem hittek magukban, annyira hittem én a vége felé, hogy ez bizony nagyon jó lesz, hogy ők jók lesznek. Az előadás és a koncepció folyamatosan változott. Eddig kizárólag profi színházban dolgoztam, illetve gyerekekkel. A gyerekekből megpróbálunk a munkafolyamat alatt kihozni dolgokat, de inkább pedagógiai módszerekkel dolgozunk. A felnőttek pedig csinálják, amit mondasz, nincs olyan, hogy nem tudja, hogy mire gondolok. Úgyhogy egymást tanultuk.”

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a topolyai Mara Amatőr Színház. A mostani előadás remekül szerepelt a fesztiválokon. Sokáig készült és sok munka állt mögötte. A marások azonban az előadáson kívül másra is készülődnek.

Serfőző Károly, társulatvezető, Mara Amatőr Színház, Topolya: „A legnagyobb hír az, hogy jövőre mi szervezzük a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozóját. Ez nagy kihívás, ugyanis Topolyán még nem volt szemle. Igyekszünk majd helyt állni.”

Természetesen új előadással is készülnek majd, amit szintén Jankovics Andrea rendez.

Szabadka
Délvidéki Magyar Színjátszás Napja
Mara Amatőr Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.