Ugrás a tartalomra

Versfolyam Bajmokon és Szabadkán

2024.04.11
14:50
2024.04.11
16:42
Forrás
Pannon RTV
Melyik a te kedvenc versed? Hozd el, mondd el, olvasd fel, oszd meg velünk! - ezzel a címmel szervezte meg idén a már hagyományos Versfolyamot a szabadkai Csáth Géza Művészetbaráti Kör és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar.

Két helyszínen várták a verskedvelő gyerekeket és felnőtteket a magyar költészet napja alkalmából: délelőtt a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskolában, délután pedig a szabadkai tanítóképző könyvtárában.

A szabadkai diákok közül az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola negyedikesei érkeztek elsőként a maratoni versmondásra. Szűcs Nelli: „Két éve tanulok verset mondani, nagyon sok versem van már, és a kedvencem a Mi van a titkos úton.”

Illés Szofi: „Szeretem a vicces verseket, a nem túl hosszúakat, mert a hosszúakat nehéz megtanulni, meg a végén néha el szoktam veszíteni a fonalat.”

Barát Magdolna középiskolás korában aktív versmondó volt, majd hosszú kihagyás után hét éve ismét csatlakozott a Csáth Géza Művészetbaráti Körhöz. „A költészet számomra az érzelmeknek, az emberi gondolatoknak a kifejezését jelenti. Ezen a területen megtalálhatjuk a pozitív és a negatív gondolatokat is, és sok-sok versben elmerülhetünk. Nekem egy igen hasznos időtöltés, nagyon szeretek versek után kutakodni, és tanulni őket.”

Szabadkán 16 évvel ezelőtt indította el a versfolyamot a Csáth Géza Művészetbaráti Kör. Az volt az álmuk, hogy a Költészet Napján egész nap szóljanak a versek, és mindenki elmondhassa azt, amelyik a legkedvesebb számára. Basity Gréta, a szervezet elnöke: „Idén a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskolában kezdtük a délelőtti versmondást, rettentően nagy számban jöttek a gyerekek verset mondani, még az óvodások is csatlakoztak. A tanárok, tanító nénik is mondtak verset. 67 verset már a délelőtt folyamán összegyűjtöttünk, és az a tapasztalat, hogy nem akarnak vele leállni. Mindenki szeretne még egy verset, meg még egy verset, úgyhogy folyamatosan gyűlik a szám. Remélem, hogy az utolsó rekordunkat, a 120-at is megdöntjük a mai nap folyamán.”

A délután folyamán szabadkai általános és középiskolások, valamint a tanítóképző kar hallgatói mondták el kedvenc versüket, de sok felnőtt is csatlakozott a maratoni versmondáshoz.

Versfolyam
Bajmok
Szabadka
MTTK
Csáth Géza Művészetbaráti Kör
vers
költészet napja

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.